Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Folytathatják

Folytathatják

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Lejárt az egy évre szóló szerződésük, ezért 2016 első testületi ülésén szavaztak a képviselők a gyöngyösi gyepmesteri telepet üzemeltető Új Nap Egyesület sorsáról. A kis csapat tagjai sokat tettek le az asztalra megválasztásuk óta, ezért a testület újból bizalmat szavazott nekik.

– Azt elmondhatom, hogy öten csináljuk ezt az egész tevékenységet itt a városban, tehát nem egyszerű feladat. Megoldani a logisztikát, ki mikor hová menjen. Itt azért közel 70 kutyánk van. Tehát ez 5 embernek sok. Főleg úgy, hogy két ember ezt munka mellett csinálja, tehát önkéntesként – mondta Bozsik András gyepmester.

Az Új Nap Egyesület kezdeti lelkesedése nem hagyott alább. A 2016-os évnek is kész tervekkel vágtak neki.

– Tavasszal már szeretnénk, ha a menhely megnyitná a kapuit. Van itt egy régen szolgálati lakásként működő épület, ezt szeretnénk egy kicsit átalakítani. Létre szeretnénk hozni egy orvosi kezelőt, egy kutyakozmetikát, egy várót a vendégeknek. Természetesen az ebből befolyó összeget mind vissza szeretnénk forgatni a menhely működtetésére – sorolta Pál Ivett, az egyesület elnöke.

Az egyesület 5 fős csapata jelenleg közel 70 kutyáról gondoskodik. Vannak, akik munka mellett, pusztán az állatok szeretete miatt csinálja ezt az igen komoly elhivatottságot igénylő munkát. A tagok azt mondják, a képviselő testülettől kapott visszajelzések azt mutatják, hogy jó úton járnak, sőt lendületet adnak a folytatáshoz is.


Tovább az archívumra