Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hófesztivál

Hófesztivál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Háromnapos Hófesztivált rendeztek a hétvégén Mátraszentistvánban. A programsorozat több ezer érdeklődőt vonzott, hiszen mind a gyermekeknek, mind a felnőtteknek szórakoztató havas kikapcsolódással készültek a szervezők.

Ötödik alkalommal rendezték meg Magyarország legnagyobb havas fesztiválját a Mátrában. A háromnapos rendezvénysorozat nemcsak a helyieket, hanem az ország távolabbi pontján élőket is vonzotta.

A rendezvények tematikus felépítése kedvezett a síelni tanulóknak is az ingyenes síoktatással.

De kedvezett a gyakorlott síelőknek is, hiszen különböző versenyeken mérhették össze sítudásukat, valamint a koncertekkel a pihenni vágyóknak is kikapcsolódást nyújtottak.

– Az első nap, mindig csütörtökre esik, amikor ingyenesen oktatunk mindenkit, aki ide a pályára jön, és szeretne megtanulni síelni vagy snowboardozni. A második nap a péntek, amikor már zenei rendezvény is van, idén Király Viktor jött el hozzánk. És volt egy snowboard versenyünk is, országos diáksnowboard versenyt tartottak – sorolta Erbeszkorn Tamás, a Sípark szóvivője.

A fesztivál legnagyobb attrakciója a szombati havas-tüzes show volt, a Betyárok Tüze, amelyben a betyárok több száz pirotechnikai elem felhasználásával, fáklyákkal siklottak le a pályán.

A szereplők közt voltak a sípark oktatói is, akik formációs síeléssel szórakoztatták a közönséget. A cél Vidróczki és betyárserege hangulatának felidézése volt. A sípályán a fáklyák mellett ratrakokat is bevetettek, melyek a tüzes ostorokat és szekereket képviselték.

Ezt követte az óriási tűzijáték, majd a fesztivál éjszakába nyúló fergeteges bulival zárult.


Tovább az archívumra