Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Módosító indítvány

Módosító indítvány

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szeretné elérni, hogy Mátrafüreden is nyissanak nemzeti dohányboltot – mondta mai sajtótájékoztatóján Faragó Tamás. Az önkormányzati képviselő ugyanis úgy véli, hogy a központi településtől, távoli településrészen élő emberek hátrányosabb helyzetben vannak a központban élőkkel szemben.

Mátrafüreden 850 lakos él, emellett pedig nagy a turistaforgalom is – egyebek mellett ezért is tartja indokoltnak a nemzeti dohányboltot a településen Faragó Tamás önkormányzati képviselő. Ezzel kapcsolatban egy módosító indítványt is benyújtottak, amit sem bizottsági, sem országos szinten nem fogadtak el.

– Vona Gábor és Volner János országgyűlési képviselők nyújtották be ezt az indítványt. Azt szerettük volna, hogy közigazgatási területen belül, van olyan településrész, mint a mi esetünkben például Mátrafüred, abban az esetben, ha 5 km megvan a város és a településrész közötti távolság, abban az esetben, lehetőség legyen arra, hogy trafikpályázatot írhassanak ki arra a településrészre is – sorolta Faragó Tamás.

A fentiekhez hasonlóan a gyógyszertárakra is ugyanez a koncessziós határozat vonatkozik, így jelenleg az sincs a településrészen, pedig nagy szükség lenne rá.

– Sajnos a Mátrafüreden élő idősek nem tudnak hozzájutni a gyógyszereikhez helyben, és ehhez le kell nekik utazni Gyöngyösre. A jövőben szeretnénk azt, hogy ha tudnánk nyitni egy gyógyszertárat, ezzel kapcsolatban is volt már írásbeli kérdésünk, és Rétvári úr azt válaszolta, hogy dolgoznak az ügyön, reméljük, hogy a gyógyszertár is előbb-utóbb megoldódik Mátrafüreden – mondta a képviselő.

A trafiktörvénnyel kapcsolatos indítványt újra benyújtják majd, hiszen nem csak Mátrafüredet érinti ez a probléma, hanem országos szinten több részönkormányzatot is – hangsúlyozta Faragó Tamás.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság