Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Téli hangverseny

Téli hangverseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Dobó Úti Tagóvoda Dobó-kocka Egészséges Óvodásokért Alapítvány által szervezett téli hangversenyt a Pátzay János Katolikus Zeneiskola növendékei és pedagógusai közreműködésével. A már hagyományosnak számító eseményen ezúttal is részt vett az intézmény összes óvodása, és különböző hangszerekkel ismerkedhettek meg. Az Oktatási és Kulturális Bizottság 30 ezer forinttal támogatta a rendezvény lebonyolítását.

Gitár, nagybőgő, hegedű, furulya – egyebek mellett ezekkel a hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek a téli hangverseny során a Dobó Úti Tagóvodában. A hangszereket bemutató iskolások valaha az óvoda növendékei voltak – ez pedig külön öröm a szervezőknek is.

– Tizenkilencedik alkalommal rendezzük meg ebben a tanévben a hangversenyünket, tehát már hagyománnyá vált az óvodánkban. Nagy örömünkre az Oktatási és Kulturális Bizottság is támogatta ezt a kezdeményezésünket, illetve a hagyomány megőrzését, 30 ezer forintot kaptunk a rendezvény lebonyolítására. Miután ez már a 19. alkalom, ezért a zeneiskolások örömmel jönnek hozzánk, ismerik, hogy hová jönnek, igyekszünk a gyerekeknek bemutatni a hangszereket – mondta Bozsik-Papp Tünde tagóvoda-vezető.

Az óvoda dolgozói szeretnék elérni, hogy a kicsik zenei ízlése formálódjon, valamint, hogy már kiscsoportos kortól felismerjenek egy-egy hangszert.

A legtöbb óvodás élvezte az előadást, hiszen sokan már találkoztak ilyen eszközökkel.

Az Oktatási és Kulturális Bizottság által felajánlott támogatást idén zenei fejlesztő játékokra fordítják majd – tudtuk meg a tagóvoda vezetőjétől.


Tovább az archívumra