Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szépkiejtési verseny

Szépkiejtési verseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kazinczy Szépkiejtési Versenyt szervezett az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. A városban és a térségben tanuló felső tagozatos diákok egy választott művel és egy ismeretlen kötelező alkotással álltak a zsűritagok elé. Több mint tíz iskolából összesen 38 tanuló versenyzett.

Volt, aki a szövegről, és volt, aki az országról olvasott fel egy szabadon választott műből a már nagy hagyománynak örvendő Kazinczy Szépkiejtési Versenyen az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A verseny két részből állt. Először egy 20-25 soros szabadon választott művet kellett felolvasni, majd egy ismeretlen kötelező alkotással kellett lenyűgözniük a zsűrit.

– A tanárok segítettek bejelöléssel, gyakorlással, de talán nem is az a lényegesebb, hogy mit mondanak, hanem, hogy hogyan adják át a hallgatóknak ezt a szöveget – árulta el a részleteket Farkas Éva felkészítő tanár.

A területi versenyre több mint tíz iskolából, összesen 38-an érkeztek. A gyerekek a megmérettetésen nem csak a folyékony olvasást és a szép beszédet gyakorolták, hanem egyre rutinosabban tudnak versenyezni is.

– A gyerekek megtanulnak koncentrálni, győzni,rákészülnek, mert van egy folyamat előtte,nagyon fontos az, hogy olyan tevékenységet csinálnak, ami egyértelműen építi őket – vélekedett Lipkovics Gábor igazgató.

Bence Eszter elsőként állt a zsűri elé, de már rutinosan, hiszen felkészítő tanárával nem csak a szövegolvasást, hanem a nyilvános hangos beszédet is többször gyakorolták.

A legjobban teljesítő diákok oklevelet és könyvjutalmat, a hetedik és nyolcadik évfolyam legjobbja pedig az országos döntőben képviselheti a térségünket.


Tovább az archívumra