Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Átmenetileg a strandon úsznak

Átmenetileg a strandon úsznak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több hete nincs úszásoktatás a Kálváriaparti Sport-és Általános Iskolában, egy meghibásodott berendezés miatt. A Gyöngyösi Tankerület, és a Sportfólió Kft. együttműködésének köszönhetően azonban, néhány hét kihagyás után ismét úszhatnak a gyerekek, illetve a tankerület valamennyi iskolása is, átmenetileg a városi strandon.

Üresen áll a medence a Kálváriaparti Sport-és Általános Iskolában – néhány hete ugyanis meghibásodott a több mint 30 éves homokszűrő-tartály, emiatt pedig fel kellett függeszteni az úszásoktatást az intézmény, illetve a tankerület iskolái számára is. Hetente 700-an jártak ide úszni.

– A gyöngyösi tankerület felvette a stranddal a kapcsolatot és egy egyeztető megbeszélés után biztosítjuk továbbra is a gyerekek úszásoktatását, amit az intézmények pedagógiai programja is előír. Szeretném elmondani, hogy nem csak a gyöngyösi iskolásoknak adatik meg az úszásoktatás lehetősége, hiszen a tankerület valamennyi általános iskolája megkapja azokat a foglalkozásokat, amit a pedagógiai program tartalmaz – mondta /1731/Tc.:00.27 – a gyöngyösi – 00.56 – tartalmaz – Vinczéné Mádi Magdolna.

Ez pedig már a gyöngyösi strand – ettől a héttől kezdődően ismét úszhatnak a gyerekek, átmenetileg ugyanis helyet biztosítottak nekik. Egyelőre a Felsővárosi Általános Iskola, valamint a Kálváriaparti Általános Iskola sporttagozatos diákjai úszhatnak itt – tudtuk meg Vinczéné Mádi Magdolna iskolaigazgatótól.

A városi strand minden tekintetben felkészült erre a helyzetre, így az időszakosan érkező csoportokat is be tudja fogadni majd.

– Egész biztos, hogy a tanév végére nem fog elmaradni olyan óra, ha rajtunk múlik, ami arra hivatott, hogy a gyerekeket megtanítsák úszni, vagy még tovább fokozzák az úszásképességüket. Nem kis feladat ez, de készülünk rá, műszakilag is, emberlétszámban is, mindenben – mondta Juhász Péter, a Sportfólió Kft. ügyvezető igazgatója.

A megnövekedett forgalom, többlet költséget is jelent a strand számára, a higiénés előírások betartása érdekében – tudtuk meg Knizner Róbert műszaki vezetőtől.


Tovább az archívumra