Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Önkéntesség, önképzés

Önkéntesség, önképzés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

2016 az önképzés éve. Minden esztendőt különböző tematikában indít el a Jobbik Ifjúsági Tagozata. Idén főként a tanulásra összpontosítanak, hiszen a kormányzásra készülő párt utánpótlás csapataként fontosnak tartják önmaguk fejlesztését. A tagozat idén is fog önkénteskedni, és ebben az évben is több rendezvénnyel igyekeznek felhívni az emberek figyelmét.

2013 az Ébredő Ifjúság, 2014 a Cselekvő Ifjúság éve volt a Jobbik Ifjúsági Tagozata számára, tavaly meghirdették az Önkéntesség évét, idén pedig az Önképzés évét kezdték meg. A csapat fontosnak tartja a folyamatos tanulást és önmaguk fejlesztését – hangzott el a Jobbik Ifjúsági Tagozatának sajtótájékoztatóján.

– A magyar fiatalok felé szeretnénk szólni gyakorlatilag ugyanazzal az üzenettel, hogy fontos az önképzés, hiszen naprakésznek kell lenni. Nem csak az aktuálpolitikai kérdésekkel, hanem a felgyorsult világunkban majdhogynem mindenre választ kell tudni adni, és a mi jövőnk fogja bánni, ha nem tesszük meg – fogalmazott Bús Árpád Zsolt.

Az Ifjúsági Tagozat idén is értékeket és ismereteket közvetít -tette hozzá. Különböző kiadványokon keresztül igyekeznek eljutni a fiatalokhoz, fejlesztik és kiterjesztik a már eddig is működő akcióikat. Tavaly az önkéntesség évében több társadalmi munkát is vállaltak, és idén is meghirdetik az „önkéntesség hete” elnevezésű akciójukat.

– Azt tapasztaltuk a tavalyi évben, hogy nagy sikere volt az önkéntesség hetének, ezt szeretnénk idén szeptemberben meghirdetni, a Gyöngyösi IT helyi szinten nem fogjuk megvárni szeptember első hetét, tehát tavasszal szeretnénk folytatni, jobban mondva befejezni harmadik nekiindulással a Bugát Pál Kórház kerítésfestését – részletezte az impozáns tervet.

A Jobbik Ifjúsági tagozata idén is folytatja tájékoztató jellegű előadássorozatait, pályázatokat hirdetnek meg és folytatódik ösztöndíjprogramjuk is.


Tovább az archívumra