Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jön az influenza

Jön az influenza

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyös térségében járvány még nincs, de egyre több helyen üti fel a fejét az influenza az országba. A most beadatott védőoltás már nem biztos, hogy időben ki tudja fejteni hatását, de segíthet a betegség megelőzésében, ha feltöltjük vitaminraktárainkat.

Ahogyan arra az orvosok számítottak, az enyhe időjárás miatt elkezdődött az influenzaszezon. Az Országos Epidemiológiai Központ jelentése szerint a múlt héten 18.200 ember, az előző hetinél 69 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Eddig Borsod és Pest megyében fordultak a legtöbben orvoshoz. Mivel az influenza orr- és szájüregen keresztül fertőz, majdnem lehetetlen elkerülni azt, hogy szervezetünk találkozzon vele. Viszont a vírus szaporodásának esélyét egy két óvintézkedéssel csökkenthetjük.

– Hallgassunk a belső szerveinkre és együnk, igyunk sok forró levest, italt, ha kimegyünk szánkózni a gyerekekkel, menjünk ki mi is és töltődjünk fel – tanácsolta dr. Nagy Éva háziorvos.

Emellett fogyasszunk sok vitamint, akár gyümölcsök, akár tabletták formájában, mossunk gyakran kezet és figyeljünk rá, hogy ne gyengüljön le az immunrendszerünk.

– A leginkább a szokásos ilyen téli öltözködéssel, sapka sál, kesztyű. Szoktam mondani réteges öltözködés. Ne sajnáljuk az időt arra, hogy felöltözzünk, hogyha bemegyünk meleg helyiségbe nekivetkőzzünk rendesen, tehát ne maradjunk ugyanabban a nagykabátban melegben, ne szaladgáljunk ki egy szál pólóban – adott fontos tanácsokat a háziorvos.

Aki most szeretné beoltatni magát, már nem lehet benne biztos, hogy időben elkezd hatni az oltóanyag. Az ugyanis csupán 1-2 hét után fejti csak ki a hatását. Így aki el szeretné kerülni a vírust, a következő hetekben fokozottan figyeljen oda a higiéniára.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Seychelle szigetek
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Világörökség_Parádsasvár 
15:57
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:29
Reklám
16:33
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság