Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Roma özmeghallgatás

Roma özmeghallgatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A járdák és az utak állapota volt a legtöbbet emlegetett probléma, az idei év első roma nemzetiségi közmeghallgatásán, amelyen a harmadosztály, valamint az északi városrész lakosai is képviseltették magukat. A fórumon Ivanics Sándor az önkormányzat elnöke két problémára is rávilágított, amely megoldásra vár évek óta.

Nagy a sár, nincs egy megfelelő járda, és út sem a harmadosztályon – ez volt az egyik legfontosabb téma, amelyről tanácskoztak a megjelentek, a roma nemzetiségi közmeghallgatáson.

Kanalas Flórián azt mondja: évek óta szeretnének már egy normális utat abban a városrészben is, hiszen közel 300-an lakják.

– Sajnos a gyerekek iskolába és óvodába járnak, de nem tudnak közlekedni, sarasan, vizesen mennek. Tönkremennek a kocsik, nem győzzük vinni autószerelőhöz, tönkremennek az összekötők, talpasok – fogalmazott.

Továbbá emlékeztetett arra is, hogy 4 évvel ezelőtt pályázati forrásból, járdák kiépítését ígérték, de nem történt meg.

A jelenlévők azt mondták, ha elkezdődnének a munkálatok, saját kezűleg segítenének.

– Hozzáállunk mi, lapáttal, csak szakmunkás legyen, meg hozzák az anyagot. Ma is napig a mentő nem jön be, a kifutó nem jön be, bármilyen gond van, nem jönnek be, mert nem lehet közlekedni – mondta Kanalas Flórián.

További problémaként merült fel, hogy a durandában sok az életveszélyes és omladozó ház, valamint a harmadosztályi játszótér is használhatatlan, ezért ott más, gyerekek számára alkalmas szabadidős teret kellene kialakítani – derült ki a közmeghallgatás során.


Tovább az archívumra