Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Keserédes…

Keserédes…

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy rég várt találkozás helyszíne volt a Vachott Sándor Városi Könyvtár. Három év után találkozhatott ismét a közönség dr. Bálint Györggyel, azaz Bálint gazdával, annak kapcsán, hogy a napokban jelent meg Keserédes éveim című önéletrajzi kötetének bővített kiadása. A Gyöngyös Város Barátainak Köre meghívására érkezett Bálint gazdát Molnár Katalin faggatta keserédes (gyöngyösi) éveiről. gyermek- és ifjú koráról.

Megtelt a könyvtár galériája Bálint György könyvének bemutatójára. Gyöngyös Város Barátainak Köre abból az alkalomból szervezte meg a találkozót a 97. éves kertészmérnökkel, hogy most jelent meg a Keserédes éveim című, 2002 óta több kiadást is megélt önéletrajzi kötetének a bővített kiadása. A Bálint Györgyöt köszöntő polgármester már el is olvasta a könyvet.

Az ember is olyan mint egy fa, folytatta a köszöntést a könyv kiadását támogató Iványi Gábor metodista lelkész, aki kijelentette, boldog, hogy a Gyuri bácsi nevű fának ilyen szép és hosszú élete van, s hordozza magában minden fa üzenetét.

Bálint György elmondta: 80 éves kora előtt sose írt saját magáról, csak szakmai munkái jelentek meg. Családja, barátai ösztönzésére látott neki 1999-ben a memoárkötete megírásának, ami 2002-ben jelent meg. Az azóta eltelt évek történései és a régmúlt előjövő emlékei azonban folytatásért kiáltottak. Így jött létre sokak kívánságára a most megjelent bővített változat.

A könyvet Bálint gazda különösen a gyöngyösieknek ajánlja a figyelmébe, hisz gyöngyösiségét egy pillanatra sem tagadta meg, sőt, mindig büszkén emlegette Gyöngyöst, mint szülővárosát. A rengeteg élményből, melyet ez a város adott neki, idő hiányában csak néhányat tudott felidézni a Molnár Katalinnal folytatott egyórás nyilvános beszélgetés során, ám útravalóként egy életbölcsességet átadott: „Ha van mit adnod, add jó szívvel át, jóllehet ezzel nem váltod meg a világot, szebbé teheted egy pillanatát.”


Tovább az archívumra