Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Óvodás sportnap

Óvodás sportnap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

10. alkalommal rendeztek sportnapot a Kálváriaparti Sport-és Általános Iskolában, a város 9 tagóvodája számára. A több mint 300 óvodás különböző sorversenyekben mérhette össze tudását, és végül mindenkit jelképes ajándékokkal jutalmaztak.

„Itt csak győztesek vannak, vesztes nincs” – ez volt a jelmondata annak a jubileumi sportnapnak, amelyet minden évben nagy előkészülettel rendeznek a gyerekek és tanárok a Kálváriaparti Sport-és Általános Iskolában, a város összes tagóvodája számára.

Kévés Tamás alpolgármester ezekkel a szavakkal nyitotta meg az eseményt:

– Egy jó csapatépítő-tréning, hogy itt lehettek, és gondolom, szívesen jöttök. És hát minek az ünnepe ez? Annak, hogy itt lehetünk és 10 éve egy ilyen csarnokban sportolhatnak, sorversenyezhetnek.

Ahogyan minden évben, ez alkalommal is az intézmény alsó tagozatos diákjainak sportbemutatójával kezdődött a rendezvény. Ezt követően pedig, a testnevelő tanárok által összeállított sorversenyeken mérhették össze legjobb tudásukat a kicsik.

Molnár Lászlóné intézményvezető azt mondja: nagy hangsúlyt fektetnek a mindennapokban is a sportra, és az, hogy az iskola minden évben lehetőséget biztosít a kicsiknek a váltóversenyre, külön öröm.

– Mivel nagyon fontos az egészséges életmódra nevelés, és az óvodáskorú gyerekek mozgásigénye nagy, úgy gondolom, hogy minden lehetőséget ki kell használni arra, hogy minél többet mozoghassunk, és nagyon örülünk az ilyen meghívásoknak – fogalmazott.

A sportdélelőtt jelképes jutalmazással és lufi-esővel zárult, a kicsik nagy örömére.


Tovább az archívumra