Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újabb elismerés

Újabb elismerés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Díjjal tüntette ki Nádudvari Pétert az Autista Segítő Központ zeneterapeutáját és Boros Gábort az intézmény tanulóját a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége. Nádudvari Péter a zenén kívül évek óta a sport segítségével kívánja felhívni a figyelmet az autizmussal élők társadalmi integrációjára, Boros Gáborral együtt több országos hosszútávfutó versenyt teljesítettek már.

A Heves megyei Príma-díj után újabb elismerésben részesült Nádudvari Péter, aki legutóbb az Autista Segítő Központ lakójával a nyíregyházi Boros Gáborral együtt részesült kitüntetésben. A díjat minden évben a kimagasló sportteljesítményt nyújtó fogyatékkal élő személyek és azok segítői kapják.

– Nem a centimétereket, másodperceket és az ellenfeleiket kell legyőzni, hanem a sérülésükből adódó félelmeket. És Nádudvari Péter segítségével ez sikerült Gábornak, hiszen legyőzte félelmeit és teljesült az autista fiatal álma – mondta Szendrei Istvánné, a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége elnöke.

Nádudvari Péter a sporttal évek óta a fogyatékkal élő emberek elfogadását kívánja elérni.

– A fő cél mindig az autisták integrációja a társadalomba. És az által, hogy ezeken az eseményeken megjelenünk és teljesítünk, látják az emberek, hogy az autisták szerves részei a társadalmunknak és képesek megtámogatva a szükséges segítséggel, olyan eredményekre, mint nem autista társaik – fogalmazott.

A sportember szerint ez a díj további megerősítést nyújt számára abban, hogy, amit csinál az nem csak neki, hanem a társadalom számára is fontos.

– Nekem egy hatalmas nagy lökést arra, hogy ezt a munkát tovább folytassam és minden ilyen díj azt jelenti igazából, hogy amit eddig végeztél, csináltál, azt jól csináltad és igyekezz kicsikét még jobban csinálni, még többet rátenni arra a bizonyos tűzre és hát én erre törekszem majd – ígérte.

Boros Gábor több hosszútávfutó versenyt teljesített már eredményesen, jelenleg is a következő versenyére készül.

– Készülünk a félmaratonra és eddig lefutottam még a félmaratont és aztán jött a hét kilométer, aztán jött a tizennégy, aztán jött most a tizennégy és volt még egy tíz kilométeres tavaly – részletezte.

Péter és Gábor legközelebb áprilisban a Margitszigeten futja a félmaratont, a csapat viszont két újabb taggal bővül, de Dani és Norbi egyelőre csak a 7 kilométeres távra neveztek.


Tovább az archívumra