Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Önkéntesek támogatása

Önkéntesek támogatása

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 15 millió forint támogatást kaptak pályázat útján a megyei önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezek. Az elnyert felszereléseket Csontos Ambrus, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője ünnepélyes keretek között adta át. Az Abasári Önkéntes Tűzoltó Egyesület közel 700 ezer forintot, a Kékes Kutató – Mentő Alapítvány pedig 250 ezer forintot nyert.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség által kiírt pályázatra több mint 20 önkéntes szervezet tartott igényt Heves megyében, és nyert is. Az 5 mentőcsoport 2, 5 millió forintnyi, míg a 17 tűzoltó egyesület 13 millió forintnyi hozzájárulásra tett szert.

Elsősorban az egyesületek működési költségre pályáztak – derült ki az átadáson.

– Szép számban pályáztak felszerelésekre is, tűzoltó felszerelésekre, tömlő, tűzoltó sisak, légzőkészülék, tehát ugyanazokra pályázhattak, mint amikre, mi hivatalosak is használunk. Gyakorlatilag ezek igen drága felszerelések, tehát 100-200 ezer forintért az ember csak 1-2 darabot tud megvásárolni, tehát úgy gondolom, hogy egy kis településnek 6-800 ezer forint az egy szép támogatás – fogalmazott Csontos Ambrus, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

Az Abasári Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2 db bevetési ruhát, védőcsizmákat, tömlőhidat és szűrőkosarat vehetett át a mai napon.

– Nagyon fontos, hogy az önkéntes egyesületek fejlesszék a technikai eszközeiket, hiszen sokszor ilyen 60-as 70-es évekbeli eszközökkel dolgozunk, és ezekkel egyre nehézkesebb a munka – mondta Füzi Andrea, az önkéntesek vezetője.

A Kékes Kutató – Mentő Alapítvány szintén nyert ezen a pályázaton.

– Öt sisakot nyertünk a Kékes Kutató- Mentő Alapítványnak, ez a mentésünkben elengedhetetlen, hiszen védőfelszerelés, és akár erdőből, akár magasból mentünk, akkor erre mindenféleképpen szükségünk van – sorolta Révész Zoltán, az alapítvány csoportvezetője.

Csontos Ambrus, igazgató, dandártábornok úgy fogalmazott: az önkéntesek nélkül „félkarú óriások” lennének, nélkülözhetetlen az ő munkájuk.


Tovább az archívumra