Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több száz millióval tartozik a KLIK

Több száz millióval tartozik a KLIK

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 335 millió forinttal tartozik beszállítóinak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a megyében. A legeladósodottabb tankerület a 14 iskolát működtető gyöngyösi, amely 135 millió forint adósságot halmozott fel, őket az egri követi 72,5 millió forinttal. Az egri tankerület igazgatója szerint az összegek dologi jellegű tartozásokból állnak, mivel a béreket és más tételeket rendezték. A tankerületek fizetési fegyelme eltérő, de nem ritka, hogy hat-hét havi tartozást halmoznak föl.-írja a heol.hu.

Elzárták a gázt, elmaradt egy tanítási nap a Gyöngyöstarjáni Általános Iskolában-erről még a múlt héten számolt be televíziónk. Hogy akkor mekkora összeggel tartozott az iskolát működtető Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, nem tudni. Most azonban újabb tartozásokra derült fény. Az egyik megyei hírportál cikke szerint a megyében több mint 335 millió forint tartozást halmozott fel a Klik, a gyöngyösi tankerület,- amely a legeladósodottabb a megyében- 135 millió forint adóssággal rendelkezik. Tóth Zoltánnét, a gyöngyösi tankerület igazgatóját nem értük el egész napos tárgyalások miatt, viszont Ballagó Zoltán az egri tankerület igazgatója telefonon elmondta: valóban nagy összegű adósságot halmozott fel a központ, és a tartozás mértéke Gyöngyösön a legmagasabb.

Ballagó Zoltán azt is elmondta, hogy ezek az összegek közüzemi, és egyéb, dologi jellegű tartozásokból állnak, hiszen a béreket a pedagógusok megkapták.

Az egyik megyei hírportál cikke szerint a tankerületek fizetési fegyelme eltérő, a gyöngyösi, intézményenként hat-hét havi kifizetetlen számlát is összegyűjt. Ahogyan a Gyöngyöstarjáni iskola ügyében is, a tapasztalatok szerint máskor is előfordult, hogy a tankerületek többsége kifizeti a számlákat, de késve.

A Klik egyébként közel 120 iskolát tart fent a megyében, a legtöbbet az egri és a gyöngyösi tankerületben.


Tovább az archívumra