Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Teljes útzár mellett gallyaznak

Teljes útzár mellett gallyaznak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Teljes útzár mellett gallyazási munkákat végeznek az Aranysas utcában. A munkálatok nem csak az ott élőket, hanem a busszal járókat is érinti, ugyanis ideiglenesen áthelyezték az Aranysas utcai megállót. A kosaras tehergépjárművel várhatóan február 20-ig dolgoznak az utcában, de a csapadékos időjárás miatt a munkák megcsúszhatnak, ezért kérik az itt élők türelmét és megértését.

A heves esőzés ellenére is munkálatoktól hangos az Aranysas utca. Egy nagyméretű kosaras tehergépjárművel gallyazási munkálatokat végeznek a szakemberek, több mint 20 fát ritkítanak meg az utca Május 1. lépcső és a Dr. Harrer Ferenc utca közötti szakaszán.

– Jelen pillanatban faifjítást végzünk, és ennek az a lényege, hogy a fákat nem teljesen vágjuk vissza, de a visszavágással egy kicsit megifjítjuk a fát, amit elvileg ilyen facsoportnál tízévenként el kellene végezni – részletezte Kovalcsik József városüzemeltetési főelőadó.

A munkákat a száraz, csapadékmentes nyár is indokolja, a ritkítással azonban megelőzhetőek a betegségek és a kiálló gallyak nem fogják veszélyeztetni az itt lévő házakat. Az utcán lévő 25 fát tavaly megvizsgálták, akkor csak egynél állapítottak meg betegséget, azt azonban a nagy szél ki is döntötte.

A munkát a tervek szerint február 20-ig befejezik, de a csapadékos időjárás miatt akár további útlezárásra is készülhetnek az itt lakók.

Az itt élőktől megértést és türelmet kérnek, ugyanis az utcát teljes szélességében lezárják napközben, így autóval nem lehet behajtani. A munkák a helyi autóbusz közlekedést is módosítják, az Aranysas utca. 35 szám előtt lévő megállóhelyet ideiglenesen áthelyezték.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Seychelle szigetek
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Világörökség_Parádsasvár 
15:57
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:29
Reklám
16:33
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság