Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Katasztrófavédelmi évértékelő

Katasztrófavédelmi évértékelő

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megtartotta éves tiszti értekezletét a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, amelyen az évértékelés mellett, a 2016-os év feladatait is meghatározták. Az igazgatóság teljesítette a tűzoltósági, polgári védelmi, és iparbiztonsági szakterületek feladatait, valamint több önkéntes települési mentőszervezet is megalakult. Dr. Takács Árpád dandártábornok, országos iparbiztonsági főfelügyelő arról beszélt, hogy az idén is többletfeladatokkal kell számolni a katasztrófavédelem területén, valamint, hogy sikerült a megelőzés kultúráját kialakítani.

A 2015-ös évet az önkéntesség fellendülése, a szervezettség, valamint a hatékony megelőzési munka jellemezte – derült ki a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság évértékelőjén, amelyen Csontos Ambrus dandártábornok, igazgató elmondta: az elmúlt év nem tartogatott komoly kihívásokat, ezért az idei főbb célkitűzésekre jobban tudnak majd koncentrálni.

– Erre az évre az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság súlyponti feladatokat határozott meg, ezek közé tartozik az, hogy az állománnyal még többet kell foglalkozni, hiszen az elmúlt tíz évben, kicserélődött az állomány, nagyon sok a fiatal munkatárs, fiatal tűzoltó. Az ő képzésükre nagy hangsúlyt kell fektetnünk. Tovább folytatódik az életpályamodellből adódó feladatok végzése – mondta Csontos Ambrus.

Valamint a tűzvédelem, iparbiztonság, és polgári védelem terén a rutin feladatok folytatása, és az önkéntes mozgalom erősítése.

Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott az értekezleten méltatta a szakemberek elhivatott munkáját.

Míg az elmúlt években mintegy 70 ezer körüli volt a beavatkozások száma az országban, addig az elmúlt évben 60 ezer alatt maradt, tűz-és káresetek tekintetében is, ettől eltekintve számos többletfeladatot is meg kellett oldaniuk a szakembereknek.

– Valamennyi közlekedési ágazatban jelen vagyunk, tehát vasúton, vízi úton, légi úton és közlekedési úton is van jogosultságunk ellenőrizni a veszélyes anyagok szállítását. Hatályba léptek azok a kormányrendeletek, amelyek a létfontosságú rendszerek, rendszerelemek, más néven a kritikus infrastruktúra védelmét jelenti, megjelent az új országos tűzvédelmi szabályzat, amely egy másfajta hozzáállási magatartást vár el, mind az állampolgároktól, mind a gazdálkodó szervektől – sorolta Dr. Takács Árpád dandártábornok, országos iparbiztonsági főfelügyelő.

Emellett gondoskodni kellett több mint 300 településen a hulladékszállításról, illetve a kéményseprőipari közszolgáltatás megszervezéséről.

Ahogyan minden évben, tavaly is igyekeztek az elhasználódott technikai eszközöket, felszereléseket cserélni időközönként, gyakorlatokat és képzéseket tartottak az egész megyében.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Báb előadás)
09:13
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est I have a dream
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:02
Reklám
10:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Nápolyi - ismétlés
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:02
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság