Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Válaszokat várnak

Válaszokat várnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Heves Megyei Közgyűlés, Megyei Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottságát vezető elnök távolmaradása miatt elmaradt a meghirdetett ülés, valamint a Jogi Ügyrendi Bizottság ülése is kedden, február 16-án. Faragó Tamás önkormányzati képviselő, és a Megyei Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottságának tagja, mai sajtótájékoztatóján elmondta: mindezt nehezményezi, ugyanis egy nagyon fontos javaslatot kellett volna megtárgyalniuk, amely több százmillió forint keretösszegű.

A Fideszen belül komoly belharcok folynak – mondja Faragó Tamás, aki szerint ez közrejátszik abban, hogy a minap két fontos ülés is elmaradt. Úgy véli, előre megszervezett volt.

– Tudni kell azt, hogy a tegnapi nap folyamán tárgyaltunk volna egy nagyon fontos pályázati ügyet, melyben 800 millió forint pályázati pénz pályáztatásáról lett volna szó, és indult volna rajta – csak a megyei önkormányzat tud ezen elindulni, úgyhogy ezt kellett volna a tegnapi napon tárgyalnunk, de sajnos így nem tudtuk megtárgyalni. A szavazatképességünk meg volt, az elmaradás oka egyetlen dolog volt, az, hogy a bizottságot vezető elnök nem jelent meg ezen a bizottsági ülésen – mondta.

Továbbá a Jogi Ügyrendi Bizottság ülése is meghiúsult ezen a napon- tette hozzá az önkormányzati képviselő, aki szeretne válaszokat kapni a fent említett esetekkel kapcsolatban, ezért kérdéseket intézett a két bizottság elnöke felé.

– Etikusnak tartják-e azt, hogy egy bizottságot vezető elnök, pártérdekből, vagy pártvita, akár magánérdekből nem jön el, és nem tartja meg a bizottsági ülést, azon az időponton, amikorra ez ki van írva? Nagyon fontos számunkra, hogy erre választ kapjunk – hangsúlyozta.

Jövő héten, pénteken egy közgyűlés alkalmával, ugyanezeket a napirendi pontokat kellene megtárgyalni, de kérdés, hogy a képviselők megjelennek-e – tette hozzá Faragó Tamás.

Kerestük az érintett bizottságok elnökeit, Csik Balázst és dr. Juhász Attila Simont, híradónkig azonban nem sikerült elérni őket.


Tovább az archívumra