Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tanulmányi verseny

Tanulmányi verseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Berze Nagy János Gimnázium ad otthont a 3 tantárgyból megrendezett Samsung Tanulmányi Versenynek. A több mint 250 diák matematikából, fizikából és elektronikából mérhetik össze tudásukat a héten.

A tehetséges fiatalok támogatása érdekében 3 évvel ezelőtt tanulmányi versenyt indított útjára a jászfényszarui televíziókat gyártó cég. A diákok eddig fizika és elektronika területén mérhették össze tudásukat, idén pedig már matematika feladatsorral is kibővült a verseny, ami komplex tudást igényel.

– A feladatlap 3 fő részből tevődik össze. Az első részben feleletválasztós, a második részben komolyabb logikai megfontolást igénylő relációanalízises feladatokkal, a harmadik részben érettségit, vagy azt meghaladó szintű számításos példákkal találkoznak a diákok – sorolta Szőllősi László HR koordinátor.

A verseny elsősorban a végzős diákokat célozza meg, de alsóbb éves tehetséges diákok is jelentkezhetnek. Sidló Ádám a Berze Nagy János Gimnáziumban tanul. A matematika verseny után csütörtökön fizikából is megméretteti magát.

A 3 tantárgyból meghirdetett tanulmányi versenyre összesen több mint 250-en neveztek.

– A verseny regionális szinten kerül megrendezésre a környező nagyobb települések bevonásával. Pl. Hatvan, Jászberény, Gyöngyös, Aszód, Nagykáta, Jászárokszállás, vagy Heves városa. 14 intézmény kapott meghívást erre a tanulmányi versenyre – sorolta Szőllősi László.

A versenyen komoly nyereményekkel gazdagodnak a legjobban teljesítők. Tantárgyanként az első három helyezett led televíziót kap, a legeredményesebb iskola pedig tanulmányi látogatást nyer a debreceni Agora Tudományos Központba.


Tovább az archívumra