Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ne ezzel foglalkozzanak!

Ne ezzel foglalkozzanak!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A migráns-kérdés nem érinti Heves megyét, éppen ezért nem ezzel kellene foglalkoznia a Heves Megyei Közgyűlésnek, hanem a növekvő szegénységgel, az oktatás, vagy az egészségügy helyzetével – mondta sajtótájékoztatóján Orosz Bálint János, megyei képviselő, aki hozzátette: a statisztikák szerint 2013-ban sokkal többen jöttek át a határon, mint tavaly, azzal mégsem foglalkozott senki.

Nincs pontos információ a Magyarországra érkező migránsok számáról- mondja Orosz Bálint a Heves Megyei Közgyűlés Mszp-s képviselője gyöngyösi sajtótájékoztatóján. A politikus szerint a kormány 45 ezer menekült befogadásáról tud, míg az Európai Unió négyezer migráns betelepítését akarta megcélozni. Orosz Bálint hozzátette: Heves megyében a migráns-kérdésnél sokkal fontosabb problémákat kellene megoldani.

– Nem látott még a megyében senki sem migránst, a migráns nem fog itt maradni az országban, nem fog északra jönni, Heves megyébe, hanem szeretne továbbmenni Ausztriába, Németországba, illetve az egyéb Európai országokba – hangsúlyozta.

A képviselő gyakran járja a falvakat, fogadóórákat tart ebben a kérdéskörben is.

– A kérdésem a következő: az az orvos, aki más országból érkezett ide Magyarországra, aki naponta menti az emberek életét, gyógyítja a magyar embereket, azokat is migránsnak tartják? És elgondolkoznak, hogy, hát nem – vetette fel.

Úgy véli, a migráns-kérdés nem új keletű dolog, hiszen már évekkel ezelőtt is problémát jelentett, 2013-ban és 2014-ben is sokkal többen jöttek át a határon, mint manapság – mondja.


Tovább az archívumra