Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyakorlat a toronyházban

Gyakorlat a toronyházban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak ma Gyöngyösön a toronyházban a helyi tűzoltók. A gyöngyösi katasztrófavédelem szakembereinek egy pincehelyiségben kigyulladt tüzet kellett eloltaniuk, illetve egy eszméletlen személyt kimenteniük a lángok közül. A gyakorlat jól sikerült, a mentés sikeres és szakszerű volt.

Itt még folyik az eligazítás, a gyakorlat vezetője elmondja a toronyház sajátosságait, felkészíti a tűoltókat az esetleges veszélyhelyzetekre is. Ezután következik az épület bejárása. Megnézik a tűzcsapokat, felmérik a terepet.

A toronyház egyébként is egy kiemelt gyakorlati helyszín a tűzoltók számára, hisz egy esetleges tűz miatt a mentés nehezebb lehet az épület magassága miatt.

Ezek pedig már a mentés a képei a gyakorlat szerint a tűz a pincében lévő klubhelyiségben gyulladt ki, ahol épp esküvőt tartottak volna. A papírból készült díszek kaptak lángra, amik aztán átterjedtek a szobában lévő többi tárgyra is. A tűzoltókat riasztották a vendégek, de egy személyt bent maradt a helyiségben, eszméletlenül találtak, őt kellett kimenteniük a lángok közül.

Tehát a másik gyakorlat pedig már ezzel az emelőkosaras tűzoltóautóval történt. Ilyen gyakorlatokat egyébként nemcsak itt a toronyházban tartanak, és nemcsak azért fontosak, hogy a szakemberek megismerjék az épületeket, amelyek esetleg tűzvédelmi szempontból kiemeltek, hanem azért is, hogy gyakorlat közben szembesüljenek minden olyan tényezővel, amelyet az éles bevetéseknél is meg kell tudniuk oldani.


Tovább az archívumra