Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elfelezett adó

Elfelezett adó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Együttműködési megállapodást kötött a gyöngyösi önkormányzat és a TDM szervezet. Ennek értelmében az önkormányzat az idegenforgalmi adóból származó bevételeinek felét, átadja az egyesületnek, amely ebből a gyöngyösi Tourinform iroda működtetése mellett a város és a térség idegenforgalmának koordinálását és fejlesztését végzi. A támogatás mértéke 2016-ban megközelíti a harmincmillió forintot.

Új pályázatok megvalósítása, rendezvények szervezése, a térség idegenforgalmának fejlesztése és a helyi Tourinform iroda működtetése. Egyebek mellett ezek megvalósítására fordítja a TDM szervezet a helyi idegenforgalmi adóból származó bevételek felét. A gyöngyösi önkormányzat ismét együttműködési megállapodást kötött a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú

– Először öt évvel ezelőtt, amikor a TDM pályázott és nyert nagyon sok pénzt infrastruktúra kialakításra, működtetésre, akkor kötelező elem volt, hogy az idegenforgalmi adó 50 százalékát, a beszedett és az állam által megtámogatott adó 50 százalékát átadjuk, ez így volt egészen mostanáig, most egy új megállapodást kötöttünk – részletezte Hiesz György polgármester.

A megállapodás tartalma most is megegyezik, viszont az államtól már nem jár kiegészítés. A támogatás mértéke a 2016-ra várt adóbevételek alapján 29 millió forint. Ezt az összeget többféle pályázathoz is felhasználják, de a város fellendítéséhez szükséges eszközöket is vásárolnak belőle.

– Ebbe a helyi tdm pályázatba, amelyet a múlt héten adtunk be, sikerült beletenni, mint legnagyobb beruházási termékfejlesztési ötletként egy nagy rendezvénysátrat, amely a város, és a mi terveink szerint is a téli idényben a jégpályának adna otthont, és egy fedett jégpályát tudna működtetni a város – mondta Nagy Róbert, a TDM elnöke.

Ezek a beruházások a város szempontjából is pozitív változást hoznának. A TDM, tervei szerint több olyan továbbképzést is indítanának, amelyek segítségével a mátrai munkáltatók több, képzett szakembert tudnának foglalkoztatni. A város és az egyesület célja közös: hogy minél inkább fejlődjön a város a Mátra turizmusa.


Tovább az archívumra