Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Utazás 2016

Utazás 2016

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A turizmus dinamikus fejlődése egyre nagyobb mértékben járul hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 39. Utazás 2016 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállítás megnyitóján. Az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjén 28 ország 350 kiállítójának több ezer ajánlatából válogathatnak a látogatók vasárnap estig, a Budapesti Vásárközpontban.

A turizmus értékteremtő ágazat, de csak úgy tudunk tartósan helytállni, ha egyedi és valós értékeket mutatunk fel- mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a turisztikai seregszemle megnyitóján, aki az elmúlt évet is értékelte.

Az ágazat az elmúlt évben rekordévet zárt, a belföldi és külföldi turizmus is kiemelkedő volt. A szálláshelyeken a vendégszám meghaladta a tízmilliót, a vendégéjszakák száma a 25 milliót, az összbevétel pedig a 360 milliárd forintot. A Gyöngyöst és a Mátrát népszerűsítő stand is aktív kínálattal készült. Az idén a kulturális, a természetjáró, a gasztronómia a bor és egészségturisztikai választék mellett, a bringásokra is gondoltak.

Gyöngyös és a Mátra idegenforgalmi bevételeiben még jelentős kapacitások vannak, ezért számos fejlesztés megvalósítását kezdik meg az idén – mondta Tatár László alpolgármester.

Kiemelt szegmens a borturizmus terén a Farkasmály fejlesztése, erdei kerékpárút kiépítése, és a 650 millióból megvalósuló Kékestetői gyógycentrum megvalósítása. A kiállításon a régiós megjelenés Kévés Tamás alpolgármester szerint nagyobb vonzerőt jelent.

Mivel 2016 a gasztroélmények éve, számos helyen kóstolóval várják a nagyközönséget. Az Utazás kiállítás szakmai díszvendége Kína, a belföldi Budapest, kulturális díszvendége pedig Brazília. Az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjén 28 ország 350 kiállítójának több ezer ajánlatából válogathatnak a látogatók vasárnapig.


Tovább az archívumra