Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Húsvéti ellenőrzések

Húsvéti ellenőrzések

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdődött a húsvéti termékek ellenőrzése. A Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal kiemelten vizsgálja a különböző pácolt, füstölt, nyers vagy főtt húskészítményeket, a vizsgálat körébe tartozik a tojás, illetve a csokoládé nyuszik, és további édességek is. A szakemberek szerint ilyenkor nagy mennyiségű, kényes kockázatot magában rejtő termék kerül forgalomba. Az ellenőrzések 3 hétig tartanak.

Húsvéti nyúl 139 forintért, és 669 forintért, csoki tojás, tojásfesték és füstölt sonka – az egyik gyöngyösi áruház kínálata a közelgő húsvétra készülve.

Főként ilyen helyeken és piacokon ellenőriz az elkövetkezendő hetekben a Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal. Az ünnepkörökhöz kapcsolódó kiemelt vizsgálatoknak közel 10 éves hagyománya van már.

– Ilyenkor a megnövekvő forgalmú termékeket ellenőrzünk elsősorban, de a többi termék ellenőrzése is folyik a továbbiakban is. Ezek az ünnepkörhöz tartozó termékek, a különböző pácolt, füstölt húskészítmények, a sonkafélék, illetőleg azok a húskészítmények, amiket a magyar fogyasztók húsvéti sonka megnevezés körében fogyasztanak – mondta dr. Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal igazgatója.

Ilyenkor a tojásforgalmazást, tojás-kereskedelmet is ellenőrzik, továbbá a szeszes italokat, és a különböző állatszállításokat is figyelemmel kísérik – hangsúlyozta Pleva György, aki hozzátette: szabálytalanság esetén, súlyos szankciókra lehet számítani.

– Függ a szabálysértés súlyosságától, illetve az érintett termék fogyasztói kör méretétől. Ha egy szabálytalan tevékenységet találunk, akkor élelmiszerlánc felügyeleti bírság kiszabására kerülhet sor – tette hozzá az igazgató.

A Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal húsvéti ellenőrzése egészen március végéig tart majd.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság