Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sietni kell a zebrán

Sietni kell a zebrán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Balesetveszélyesnek tartják a 3. számú főút Platán utcai csomópontjánál a gyalogátkelőt. Több nézőnk is jelezte, hogy kevés idő áll rendelkezésre az átérésre, és az osztott lámpás zebránál a terelőszigeten babakocsival, hogy vagy egy óvodás csoporttal nem lehet elférni. Szén Gabriella, a körzet képviselője jelezte a problémát a közútnak, ahonnan azt a választ kapta, hogy ha a gyalogosok másfél métert tesznek meg másodpercenként, biztonsággal átérnek, de a panaszjelzés után vizsgálják annak lehetőségét, hogy a lassabban haladók is kényelmesen átérjenek.

Másfél méter. Szén Gabriella a körzet képviselője azt mutatja, hogy mekkora távolságot kell megtennie a gyalogosnak egy másodperc alatt, hogy biztonságosan átérjen a 3. számú főút Platán utcai csomópontjánál található gyalogátkelőhelyen. Szén Gabriellának többen jelezték, hogy túl gyorsan vált pirosra a lámpa, így csak kapkodva érnek át a négysávos út túloldalára.

– Nagyon sokan panaszkodtak, hogy nem érnek át a gyalogátkelőn, legalábbis szabályosan nem, csak piros jelzésen. Főként mondták ezt olyanok, akik idősebbek, akik kisgyerekkel közlekednek, és ugye a gyerek nem tud olyan gyorsan közlekedni, volt olyan óvónő, aki jelezte, hogy óvodai csoporttal esélye nincsen itt áthaladni, illetve rengeteg babakocsis – sorolta Szén Gabriella.

Forgatásunk ideje alatt is többen a piros jelzésen haladtak át. Sokan pedig már eleve kikerülik ezt a gyalogátkelőt. Szén Gabriella stopperrel mérte az időt, ez alapján 12 percig kell várnia a gyalogosnak a zöld jelzésre, ha a várakozó gombot megnyomják, akkor csak két-három percet. A képviselő szerint nem ez az egyetlen gond a gyalogátkelővel.

– Amikor pedig az óvodától haladunk a város felé, akkor pedig meg kell állni ezen a kis kiemelt járdaszigeten, ami annyira szűk, hogy, aki a biciklit szabályosan maga mellett tolja, aki babakocsival jön, az egyáltalán nem fér el, csak ha maga mellé teszi ezt az eszközt, úgy viszont a többi gyalogos nem fog elférni – sorolta a képviselő.

Szén Gabriella megkereste a közút megyei igazgatóságát, ahonnan azt a választ kapta, hogy a gyalogosok, ha a zöld jelzésnél azonnal elindulnak, és másfél métert tesznek meg másodpercenként, biztonsággal átérhetnek. Sokan azonban úgy gondolják, a lassabban haladókra is gondolniuk kellene a szakembereknek.

A közút közölte: az észrevételek után vizsgálják annak lehetőségét, hogy a lassabban közlekedők számára is lehetővé váljon a biztonságos, és megszakítás nélküli átkelés. Televíziónk is kereste az Igazgatóságot, ám adásunkig nem kaptunk tőlük választ.


Tovább az archívumra