Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sietni kell a zebrán

Sietni kell a zebrán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Balesetveszélyesnek tartják a 3. számú főút Platán utcai csomópontjánál a gyalogátkelőt. Több nézőnk is jelezte, hogy kevés idő áll rendelkezésre az átérésre, és az osztott lámpás zebránál a terelőszigeten babakocsival, hogy vagy egy óvodás csoporttal nem lehet elférni. Szén Gabriella, a körzet képviselője jelezte a problémát a közútnak, ahonnan azt a választ kapta, hogy ha a gyalogosok másfél métert tesznek meg másodpercenként, biztonsággal átérnek, de a panaszjelzés után vizsgálják annak lehetőségét, hogy a lassabban haladók is kényelmesen átérjenek.

Másfél méter. Szén Gabriella a körzet képviselője azt mutatja, hogy mekkora távolságot kell megtennie a gyalogosnak egy másodperc alatt, hogy biztonságosan átérjen a 3. számú főút Platán utcai csomópontjánál található gyalogátkelőhelyen. Szén Gabriellának többen jelezték, hogy túl gyorsan vált pirosra a lámpa, így csak kapkodva érnek át a négysávos út túloldalára.

– Nagyon sokan panaszkodtak, hogy nem érnek át a gyalogátkelőn, legalábbis szabályosan nem, csak piros jelzésen. Főként mondták ezt olyanok, akik idősebbek, akik kisgyerekkel közlekednek, és ugye a gyerek nem tud olyan gyorsan közlekedni, volt olyan óvónő, aki jelezte, hogy óvodai csoporttal esélye nincsen itt áthaladni, illetve rengeteg babakocsis – sorolta Szén Gabriella.

Forgatásunk ideje alatt is többen a piros jelzésen haladtak át. Sokan pedig már eleve kikerülik ezt a gyalogátkelőt. Szén Gabriella stopperrel mérte az időt, ez alapján 12 percig kell várnia a gyalogosnak a zöld jelzésre, ha a várakozó gombot megnyomják, akkor csak két-három percet. A képviselő szerint nem ez az egyetlen gond a gyalogátkelővel.

– Amikor pedig az óvodától haladunk a város felé, akkor pedig meg kell állni ezen a kis kiemelt járdaszigeten, ami annyira szűk, hogy, aki a biciklit szabályosan maga mellett tolja, aki babakocsival jön, az egyáltalán nem fér el, csak ha maga mellé teszi ezt az eszközt, úgy viszont a többi gyalogos nem fog elférni – sorolta a képviselő.

Szén Gabriella megkereste a közút megyei igazgatóságát, ahonnan azt a választ kapta, hogy a gyalogosok, ha a zöld jelzésnél azonnal elindulnak, és másfél métert tesznek meg másodpercenként, biztonsággal átérhetnek. Sokan azonban úgy gondolják, a lassabban haladókra is gondolniuk kellene a szakembereknek.

A közút közölte: az észrevételek után vizsgálják annak lehetőségét, hogy a lassabban közlekedők számára is lehetővé váljon a biztonságos, és megszakítás nélküli átkelés. Televíziónk is kereste az Igazgatóságot, ám adásunkig nem kaptunk tőlük választ.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Molnár Dániel - Az otthon ott van
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A könyv testvér dicsérete - Ferencesek Gyöngyösön - dokumentumfilm
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 8. – A wartburgi vár titka - rajzfilm sorozat
18:15
Zeneiskolások előadása - Farkas Emese - Ledeuil: Clopinette
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:04
Fórum – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A Szomszéd vár - turisztikai magazin
20:16
Reklám
20:19
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:35
Képújság