Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Határidő

Határidő

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Március 16-ig lehetett pótlékmentesen befizetni a helyi adókat Gyöngyösön. Március 16-ig kell teljesíteni az I. félévre vonatkozó kommunális, iparűzési és gépjárműadó befizetését. Az éves bevétel 45%-át ilyenkor fizetik be az adózók, ami közel 1 milliárd Ft. Aki a határidőt nem tartja be, késedelmi pótlékot kell fizetnie.

A képviselő-testület még az elmúlt év végén döntött a helyi adórendelet módosításáról, mely szerint azok a magánszemélyek, akik 2016. első félévében betöltik 70. életévüket, mentesülnek a kommunális adó megfizetése alól.

Továbbá fontos döntés, hogy az a 70. évét betöltött személy, aki több ingatlannal is rendelkezik, csak azután a lakás után élvez adómentességet, ahol életvitelszerűen lakik, a többi után már ettől az évtől fizetnie kell. A testület továbbá arról is döntött, hogy a vállalkozó háziorvosok 50%-os iparűzési adó kedvezményben részsülnek, amit a 2016-os évről szóló bevallásukban érvényesíthetnek.

A Március 16-i határidőig közel 1 milliárd Ft adóbevétellel számolnak, ami az éves bevétel 45%-át teszi ki- mondta Kovács Róbert. A határidő utáni adóbefizetésre késedelmi pótlékot szabhat ki az adóhatóság, ha az önkéntes befizetés nem teljesül akkor az adóhatóság behajtáshoz folyamodik -tette hozzá a szakember.


Tovább az archívumra