Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megoldást várnak

Megoldást várnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Felháborítónak tartják a helyzetet és egyirányúsítást, vagy kizárólagos parkolási lehetőséget szeretnének a Martinovics utca lakói – hangzott el egy lakógyűlésen, melyet a közelmúltban tartottak az ott élők. További probléma, hogy rendszeres a gyorshajtás az érintett útszakaszon, és a Felsővárosi Általános Iskolába, valamint a Károly Róbert Főiskolára érkezők főként itt parkolnak, annak ellenére, hogy máshol is lenne lehetőségük.

Felháborodott emberek a Martinovics utcában – pattanásig feszült a helyzet, ezért úgy gondolták, nem várnak tovább, változást szeretnének.

Ezen az útszakaszon a két iskola miatt nagy az átmenő forgalom, annak ellenére, hogy mindkét intézménynek van más parkolási lehetősége is.

– Mióta ezt a hátsó kaput kinyitották, az egész forgalom, ami a főiskolára megy, a 4-es iskolába jövő szülők, akik kísérik a gyerekeket, bent a Főiskola udvarán megfordulva, vagy itt az utca placcán megfordulva olyan forgalom van, hogy egyszerűen elviselhetetlen. És akkor javasoltuk azt, hogy a főiskolának az eredeti kapuját, ami portával rendelkezik, nyissák ugyanúgy vissza – mondta Pál Lajos.

Gondot okoz a gyorshajtás is, pedig a tábla jól láthatóan jelzi, hogy mennyivel lehet haladni. 4 évvel ezelőtt már aláírásgyűjtésbe kezdtek, és egyirányúsítást szerettek volna elérni – akkor azonban nem sikerült megoldani a problémát – mondja Papp János.

– Olyan magyarázattal küldött el engem ez az ember, hogy a 24-es út forgalmát nem lehet megterhelni, én azóta is gondolkodom, meg azóta beszélgetek közlekedési emberekkel, hogy mit jelent ez számára, hogy megterhelni a 24 út forgalmát – mesélte.

Probléma továbbá, hogy hosszú ideig parkolnak a lakók házai előtt. Nemrégiben például egy gyermekét kórházba vivő apuka ragadt a saját portáján egy ilyen eset miatt.

A Felsővárosi Általános Iskola új épületszárnya nemrégiben készült el, mely a József Attila út felől új parkolókkal is rendelkezik, mégsem azt használják. Ezen próbálnak változtatni – mondta kamerán kívül az intézmény igazgatója, Horváth Zoltánné.

Megkerestük Németi Lászlót, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság vezetőjét, aki azt mondta: ha nem oldódik meg a helyzet rövid időn belül, akkor keményebb forgalomtechnikai eszközöket alkalmaznak.

– Tekintettel arra, hogy több helyen dolgozunk már ezen a városban, hogy ilyen kizárólagos parkoló legyen, nyilván van erre, valamilyenfajta megoldás, ami jogilag egy picit talán aggályos, több helyről ilyen jelzést kaptunk, ettől függetlenül más településen is élnek ezzel a lehetőséggel, hogy egy ilyen különleges várakozási övezetet ki lehet alakítani, egy várakozni tilost, ami mellett az ott lakók engedéllyel használhatják ezeket a megálló helyeket – fogalmazott az igazgató.

A lakók szerint már a kukás autó sem fér el az utcában, valamint az öbölben parkoló buszok is ellehetetlenítik a közlekedést ideiglenesen. Németi László azt mondta, amint az iskola sportpályájának burkolása befejeződik, megpróbálnak végeleges megoldást keresni.


Tovább az archívumra