Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A méz jótékony hatásai

A méz jótékony hatásai

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A méhészek szerint a tavaszi tisztítókúra elengedhetetlen része a méz. Jót tesz a szervezetünknek, és szépségápolásra is kiváló. Azok, akik ellátogattak Kisuczky Éva, mézkirálynő előadására a Mátra Honvéd Kaszinóba, még többet megtudhattak a mézről, annak hatásairól, és az apiterápiáról is, amely a méhek által előállított anyagok gyógyító célú felhasználását jelenti.

Főként méhészek jelentek meg azon az ismeretterjesztő előadáson, melynek vendége ezúttal a 2015-ben megválasztott mézkirálynő, Kisuczky Éva volt. A fiatal lány az apiterápia, vagyis a méhészeti termékekkel való gyógyítás előnyeiről mesélt főként.

– Az apiterápia a fitoterápiának az egyik ága, és nagyon fontos, hogy nem csak a méz létezik a kaptáron belül, hanem van más jótékony méhészeti termék, mint például a propolisz, méhpempő, virágpor, akár a méhméreg, viasz és ezeket tudjuk egészségünk védelmére, esetleg gyógyításra is használni – ismertette.

A szakértő szerint érdemes mindenféle mézet fogyasztani, hiszen mindegyiknek más az ásványianyag-összetétele. Minél sötétebb egy méz, annál jobb a hatása – vallja. De nem csak erre kell odafigyelni, hanem arra is, hogy kizárólag hazai termelőtől vásároljunk belőle.

Éva 6 évvel ezelőtt került kapcsolatba a mézzel és a méhekkel, családja jóvoltából, és nem csak fogyasztja, hanem a termelésben is segédkezik. Tavaly pedig mézkirálynővé választották.

– Nagyon fontos, hogy népszerűsítsem a mézet, méhészeti termékeket, ma például voltam óvodában is, voltam már iskolákban is, rengeteg városban jártam, különböző szakvásárokon, rendezvényeken, konferenciákon előadásokat is tartok kérésre, és nagyon szeretik az emberek, mert nagyon sok érdekességet hallanak erről – sorolta.

Ma már egyre többen keresik és fogyasztják a mézet, egyes fajtái ugyanis lúgosító hatással bírnak, és a refluxosok is bátran ehetik, továbbá kozmetikai termékként is kiválóan használható – derült ki az előadáson.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Ngorongoro kráter utolsó orrszarvúi - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Lisszabon
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Jázmin néptáncegyüttes gála
16:00
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság