Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tehetséges diákok

Tehetséges diákok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták a gyöngyösi fiatalok elismerésére alapított díjakat a városi diáknap keretein belül. Idén először a már meglévő Gyöngyösi Fiatalok a Tudományért, Gyöngyösi Fiatalok a Művészetért és Gyöngyösi Fiatalok a Sportért kitüntetések mellett, a Gyöngyösi Fiatalok a Közösségért elnevezésű elismerést is átadták a Mátra Művelődési Központban.

– Hisszük, hogy a jövő kulcsát éppen ti fiatalok jelentitek, akik formáljátok, és előbbre viszitek a világot – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Kévés Tamás alpolgármester az ünnepélyes díjátadót a Mátra Művelődési Központban. Gyöngyös Város Önkormányzata 2002-ben alapította a díjakat.

A Gyöngyösi Fiatalok a Művészetért elismerést Kőmíves Luca kapta, a Gyöngyösi Fiatalok a Sportért kitüntetést pedig Magda Boldizsár vehette át ezen a napon.

Idén először a Gyöngyösi Fiatalok a Közösségért elismerést is odaítélték egy fiatalnak.

– Most már ez a negyedik kitüntetés, amit a fiataloknak átadunk. Én azt gondolom, hogy ez is egy jelzésérték a fiataloknak, hogy mi igenis foglalkozunk velük, nagyon fontos a jövőjük, hiszen benne látjuk, nem csak hogy az itt tanulásukat kell, segítsük, hanem az itt tartásukat is. Én úgy gondolom, hogy minden évben érdemes nekünk erre szánni időt és energiát is – fogalmazott Kévés Tamás alpolgármester.

Ezt a díjat Nagy Anna Mária vehette át kiemelkedő közösségi munkájáért.

– A kitüntetés számomra azt jelenti, hogy elismerik a munkámat, és igenis valamit jól csináltam, és talán azt hiszem, hogy manapság nagyon fontos, az a típusú munka, amit a közösségért eszünk, mert sajnos anyagiasodik el a világ és egyre kevésbé és egyre kevésbé fontosak az emberi értékek és a közösség – mondta a kitüntetett.

A 3 kitüntetett mellett egy ikerpárt is jutalmaztak. Juhász József és Juhász Tamás a Gyöngyösi Fiatalok a Tudományért elismerésben részesültek.

– Hatalmas öröm volt számunkra, hogy elismerték a munkánkat. Elég sok időnk van benne és munkán is, elsősorban inkább a bionövény – tápszernek a kutatásáért kaptuk, de emellett próbáltam mindenféle irányban teret nyerni – mondta Juhász József.

Az ünnepélyes átadót követően dr. Tatár László pohárköszöntőjében elmondta: a tehetségek olyan értékeket mutattak meg, amelyek a mai fiatalság számára követendő példák lehetnek.


Tovább az archívumra