Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hetvenedik születésnap

Hetvenedik születésnap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A város díszpolgárát, a Pro Civitate díjas Magda Sándort köszöntötték 70. születésnapja alkalmából, Medgyessy Péter egykori miniszterelnök, akadémikusok, rektorok és kollégák. A Mátra Múzeumban megrendezett eseményen, az ünnepeltet méltatták szakpolitikusként, iskolaépítőként és lokálpatriótaként.

Õszinte, szókimondó, problémamegoldó – így jellemezte Dr. Magda Sándort köszöntő beszédében Medgyessy Péter egykori miniszterelnök.

Gyökerei mindig fontosak voltak számára – tette hozzá Medgyessy Péter, aki nagy értéknek tartja, hogy Magda Sándor mindig meghallgatja a másik véleményét.

Szendrő Péter a Gödöllői Agrártudományi Egyetem nyugalmazott rektora méltatásában elmondta, ő hozta létre Gyöngyösön az önálló főiskolát, ahol 1989-ben megalapozta a távoktatást hazánkban.

A gyöngyösi Károly Róbert Főiskola volt rektora számára mindig fontos volt a város is. Nagyon sok minden kötődik nevéhez Gyöngyösön. 2002-től országgyűlési képviselőként, a mezőgazdasági bizottság elnökeként sokat lobbizott a városban történő fejlesztések érdekében. Így a Mátra Múzeum és a mátrai szállodák felújításáért, a Bugát Pál Kórház bővítéséért is. Képviselői munkájának két ciklusa alatt több mint 50 milliárd forintot hozott választókörzetébe – mondja.

Magda Sándort a családja mellett köszöntötték az együttműködő külföldi egyetemek vezetői és Mága Zoltán is.


Tovább az archívumra