Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Aludj máskor!

Aludj máskor!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Belvárosi felvonulással kezdődött szombat reggel az „Aludj máskor!” című 24 órás vetélkedő, melyen a térség középiskolás csapatai mérték össze erejüket, kreativitásukat, kitartásukat. A szervezők minden évben meghatároznak egy adott témakört, amire felépül a verseny, idén az olimpia évében olimpiai nemzetek csapatait alakították. A verseny a dr. Fejes András Sport és Rendezvénycsarnokban zajlott.

Mintegy 500 diák zajos felvonulására ébredt Gyöngyös szombaton. 5 város 12 csapata részvételével indult az Aludj máskor című vetélkedő, melyet az olimpia jegyében indított útjára Hiesz György polgármester.

Most azonban briteknek, franciáknak, spanyoloknak, braziloknak, japánoknak és más nemzeteknek szurkolhattak a diákok, akik a Kung fu panda által vezényelt bemelegítés után Puky Árpád szobra mellől indultak útnak a sportcsarnokba.

A dr. Fejes András Sportcsarnokot szó szerint bulihelyszínné változtatták a szervezők. A középiskolás fiatalokból álló 30-35 fős csapatoknak itt kellett az animátorok által kiadott feladatokat megoldani a következő 24 órában. A kínai színben versenyző mezőkövesdi széchenyisek már a tavalyi hazai verseny tapasztalatával vágtak neki.

A berze első csapata az újoncok önbizalmával indult el a versenyen, amelyet végül meg is nyert.

Persze nem csak az erőnlét számított. A zsűri sokszor a kreativitást díjazta. Ajándéktárgyak, nemzeti ételek elkészítése várt például a csapatokra, de feladatként szerepelt például a kartonból makett építés, vagy egy olimpiai eskü megírása és előadása. Emellett számos „kinti”, városi feladatot is meg kell oldaniuk a játékosoknak, így felkeresték a Mátra Múzeumot és a városi könyvtárat is. Az éremtárban hallottakból pedig vizsgázniuk kellett a versenyzőknek. A 24 órás vetélkedő legfőbb tanulsága a szervezők szerint, hogy megtanultak egymásért küzdeni a diákok, és azt, hogy hogyan lehet különböző szerek nélkül is jól érezni magukat.


Tovább az archívumra