Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szerelemféltésből lőtt

Szerelemféltésből lőtt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szerelemféltésből fenyegette meg saját feleségét és annak vélt szeretőjét egy 39 éves helyi férfi. Egy fegyver is volt nála, amellyel egy lövést is leadott, de nem sérült meg senki. A gyanúsítottat végül a hozzátartozói nyugtatták meg, ők szóltak a rendőröknek is. Mivel a férfinél alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív értéket mutatott, ellene nem csak emberölés előkészülete miatt, hanem kábítószer birtoklása miatt is eljárás indult.

Forgalmas utca Gyöngyösön, napközben is sokan járnak erre. Az itt haladók azonban nem is sejtik, hogy egy lövés is eldördült hétfőn ebben a házban. Egy 39 éves férfit vett őrizetbe a rendőrség, aki a gyanú szerint féltékenység miatt fenyegetőzött és fegyvert is ragadott.

– A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya indított eljárást egy 39 éves gyöngyösi férfi ellen, aki a gyanú szerint még március 21-én, lakásukban saját feleségét és vélt párját vélhetően szerelemféltésből megöléssel fenyegette, egy engedély nélkül tartott maroklőfegyverrel a kezében hadonászva – sorolta a részleteket Soltész Bálint megyei rendőrségi szóvivő.

Ekkor egy lövést is leadott, de végül senki sem sérült meg. Hozzátartozói megpróbálták megnyugtatni a férfit, majd ők tettek bejelentést a rendőrségen. Az egyenruhások drogtesztet is csináltak, amely pozitív értéket mutatott, és találtak is nála kábítószert.

Az utcában több üzlet is működik, ám az esetről senki nem értesült, és semmi furcsát nem tapasztaltak az elmúlt napokban. Egy, a közelben dolgozó nő annyit mondott: csak a rendőrautókat látta az utcában. Azt kérte, ne mutassuk az arcát.

A férfi ellen eljárás indult, több szabályt is megsértett.

– Ellene őrizetbe vétele mellett, emberölés előkészület bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, valamint visszaélés lőfegyverrel bűntett, továbbá más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt is eljárás indult – közölte a rendőrségi szóvivő.

Ezen kívül kábítószer birtoklása miatt is felelnie kell. A nyomozóhatóság kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását.


Tovább az archívumra