Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hamarosan megnyílik a menhely

Hamarosan megnyílik a menhely

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már csak az engedélyeztetés és pár kisebb munkálat van hátra, és hivatalosan is megnyílik a menhely Gyöngyösön. Egyelőre nyolc kennel áll, később azonban plusz nyolc kennellel bővülhet a terület. A gyepmesteri telep melletti fás területet is megszavazta a képviselő testület az Új Nap Egyesületnek, így ha a menhely elkészül, ott kutyaiskola fog működni. Az ebből származó bevételből az árva kutyusokat fogják támogatni.

Most csak stábunk jelenléte miatt izgatottak az egyelőre a gyepmesteri telep bővítményeként működő területen az árva kutyák. Pedig amint a hivatalos engedélyeztetés is megtörténik, akár naponta is mehetnek sétálni az itt lakó ebek. Már csak egy két apró simítás és az engedélyeztetés hiányzik ahhoz, hogy Gyöngyös egy menhellyel gazdagodjon.

– Most már csak a bejelentés illetve az engedélyeztetés hiányzik, hogy hivatalosan is menhelyként üzemelhessünk, ha megtörténik a menhely hivatalos bejegyzése, akkor szeretnénk még bővíteni, még ugyanilyen nyolc kennellel, tehát még meg tudjuk növelni a menhely befogadóképességét – sorolta Bozsik András gyepmester.

A leendő menhely területén most nyolc kennel található, amelyet támogatók segítségével építettek. Amint az engedélyeztetés is megtörténik, már látogatókat is tudnak fogadni az itt lakó kutyusok.

– A gyepmesteri telep egy zártabb világ, ott ugye egészségügyi követelmények vannak, 14 napos karantén, egészségügyi megfigyelés, tehát az egy hatósági telep. Míg a menhely egy sokkal szabadabb, nyíltabb, ide már fogadhatunk látogatókat, illetve itt már kivihetik a kutyákat sétálni – ismertette a részleteket a gyepmester.

A gyöngyösi képviselő-testület döntése nyomán a telep melletti, fás területet is birtokába veheti az üzemeltető. Itt a tervek szerint többek között egy kutyaiskola fog működni, de felállítanának egy megyei mentőkutyás csapatot is, amelynek itt lenne a kiképző bázisa. Az ebből, valamint a kutyaiskolából származó bevétellel az árva kutyusokat fogják támogatni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Trió - Haydn: G-dúr trió - Rondo all ungherese
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Üzleti negyed - gazdasági magazin - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 3. – Isten tenyerén? - rajzfilm sorozat
18:15
Méhlegelők - filmetűd
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság