Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hamarosan megnyílik a menhely

Hamarosan megnyílik a menhely

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már csak az engedélyeztetés és pár kisebb munkálat van hátra, és hivatalosan is megnyílik a menhely Gyöngyösön. Egyelőre nyolc kennel áll, később azonban plusz nyolc kennellel bővülhet a terület. A gyepmesteri telep melletti fás területet is megszavazta a képviselő testület az Új Nap Egyesületnek, így ha a menhely elkészül, ott kutyaiskola fog működni. Az ebből származó bevételből az árva kutyusokat fogják támogatni.

Most csak stábunk jelenléte miatt izgatottak az egyelőre a gyepmesteri telep bővítményeként működő területen az árva kutyák. Pedig amint a hivatalos engedélyeztetés is megtörténik, akár naponta is mehetnek sétálni az itt lakó ebek. Már csak egy két apró simítás és az engedélyeztetés hiányzik ahhoz, hogy Gyöngyös egy menhellyel gazdagodjon.

– Most már csak a bejelentés illetve az engedélyeztetés hiányzik, hogy hivatalosan is menhelyként üzemelhessünk, ha megtörténik a menhely hivatalos bejegyzése, akkor szeretnénk még bővíteni, még ugyanilyen nyolc kennellel, tehát még meg tudjuk növelni a menhely befogadóképességét – sorolta Bozsik András gyepmester.

A leendő menhely területén most nyolc kennel található, amelyet támogatók segítségével építettek. Amint az engedélyeztetés is megtörténik, már látogatókat is tudnak fogadni az itt lakó kutyusok.

– A gyepmesteri telep egy zártabb világ, ott ugye egészségügyi követelmények vannak, 14 napos karantén, egészségügyi megfigyelés, tehát az egy hatósági telep. Míg a menhely egy sokkal szabadabb, nyíltabb, ide már fogadhatunk látogatókat, illetve itt már kivihetik a kutyákat sétálni – ismertette a részleteket a gyepmester.

A gyöngyösi képviselő-testület döntése nyomán a telep melletti, fás területet is birtokába veheti az üzemeltető. Itt a tervek szerint többek között egy kutyaiskola fog működni, de felállítanának egy megyei mentőkutyás csapatot is, amelynek itt lenne a kiképző bázisa. Az ebből, valamint a kutyaiskolából származó bevétellel az árva kutyusokat fogják támogatni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Ngorongoro kráter utolsó orrszarvúi - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Lisszabon
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Jázmin néptáncegyüttes gála
16:00
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság