Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Báb- és színjátékfesztivál

Báb- és színjátékfesztivál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

19. alkalommal rendezték meg a Napraforgó Báb – és Színjáték Fesztivált a Felsővárosi Általános Iskolában, ahol ezúttal 6 óvoda gyermekei mutathatták meg legjobb tudásukat. Az esemény egyúttal arra is szolgált, hogy a kicsik megismerjék az intézményt, az itt tanító pedagógusokat és a diákokat is.

Bemutatkozási lehetőség egy igazi színpadon, szabadon választott produkcióval – ez a Napraforgó Báb – és Színjáték Fesztivál, melyet a Felsővárosi Általános Iskola évről évre nagy előkészületekkel rendez meg az ovisok számára.

– Idén 19. alkalommal rendezzük meg ezt a Napraforgó Báb-és Színjáték Fesztivált, valóban eredetileg bábfesztiválnak indult még a zsolnai módszer keretében mi tanítottuk a bábozást, illetve a színjátszást, és innen jött az ötlet, hogy mutassuk meg, hogy mit tanítunk, mit tudunk – mondta Béresné Eperjesi Edit tanító.

A bábozás hagyománya ugyan kiveszőben van, egy műsor erejéig azonban megmutatták ennek a műfajnak a szépségeit is a tanárok. A 6 óvoda pedig 1-1 zenés produkcióval készült. Pásztor Panka az Epreskert úti tagóvodát képviselte ezen a napon.

– Amikor óvó néni megmondta, hogy fogunk menni, azóta készülünk erre, hogy ezt bemutassuk ezt a nyuszi táncot, mert mi nyuszi csoportosak vagyunk – mesélte.

Panka jövőre megy iskolába, de a fesztiválnak otthont adó intézmény már most megtetszett neki.

A fellépéseket követően nem ért még véget a délután, mivel az idén is kézműves foglalkozást szerveztek az ovisoknak a kézügyesség fejlesztése érdekében. Idén a bagoly volt a motívum.


Tovább az archívumra