Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felújítások, beszámolók

Felújítások, beszámolók

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nincsenek az országos átlagtól rosszabb állapotban a város önkormányzati fenntartású útjai – egyebek mellett ez is kiderült a gyöngyös képviselő-testület csütörtöki ülésén, amelyen a katasztrófavédelem és a rendőrség is beszámolt elmúlt évi munkájáról. A grémium öt évvel meghosszabbította a Városgondozási Zrt. vezérigazgatójának megbízatását.

A gyöngyösi képviselő-testület márciusi ülésén a grémium megismerhette a városi utak és járdák állapotáról szóló útellenőri tájékoztatót, amelyből kiderült: elsősorban a hidak és a járdák tekintetében kell jelentősebb hibákkal számolni, de ezek javítása az esetek többségében szerepel a 2016-os tervek között. A mintegy 138 kilométernyi városi járdahálózat felújítására idén 75 millió forintot fordít az önkormányzat, a közlekedés biztonságának javítása érdekében pedig két kereszteződésben is körforgalmú csomópontokat alakítanak ki.
Forgalmirend-változtatásokról is döntött a képviselő-testület, szakértői és szakbizottsági vélemények alapján az Egri úton és a Kőrösi Csoma Sándor utcában helyeznek ki megállni tilos jelzőtáblákat, a déli városrész forgalmi rendjének felülvizsgálatáról pedig újabb egyeztetéseket kezdeményeznek.
A képviselő-testület zárt ülésen döntött a Városgondozási Zrt. vezérigazgatója megbízatásának meghosszabbításáról. Dorsánszki Zsolt megbízatása idén április 30-ig szólt, ezt hosszabbította meg most a képviselő-testület öt évvel, vagyis 2021. április 30-ig Dorsánszki Zsolt marad a Városgondozási Zrt. vezérigazgatója.
A képviselő-testület egyhangúlag elfogadta a Katasztrófavédelem, a rendőrség, a polgárőrség és a Városrendészet beszámolóját. A Katasztrófavédelem dokumentumából kiderült, hogy 2015-ben jelentősebb katasztrófahelyzet miatt nem kellett beavatkozniuk, tűzesethez pedig mintegy 140 esetben vonultak. Visszatérő problémaként jelentkezik bizonyos városrészekben az illegális hulladékégetés, ami miatt számos esetben kellett lakóépületeket kiüríteniük, illetve azokból gázpalackot kimentenie a tűzoltóknak. A rendőrségi beszámoló a bűncselekmények csökkenéséről adott számot, a regisztrált bűncselekmények száma mintegy 10 százalékkal csökkent az előző évihez viszonyítva. A polgárőr szervezetek és a gyöngyösi önkormányzat által fenntartott Városrendészet ugyancsak eredményes évet zárt 2015-ben, a közterület-felügyelők több mint kétezer intézkedést hajtottak végre, ezek közel fele a KRESZ szabályainak megsértése miatt történt.

Tovább az archívumra