Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közeleg a húsvét

Közeleg a húsvét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sonka, tojás, kalács – a húsvéti ünnep legjellegzetesebb ételei. Megkezdődött a nagybevásárlás az ünnepekre. A boltokban és a piacon már ma is nagyon sokan voltak. Akik a hétvégi nagy forgalom előtt már be akarják szerezni az ünnepi asztalra valót, azoknak érdemes péntekig bevásárolniuk.

A füstölt kötözött comb 1299 forint kilogrammonként, a füstölt kötözött lapocka kilója pedig 999 forint. Csoki nyuszi és csoki tojás, süteményalapok – ebben a belvárosi üzletben felkészültek a Húsvétra. Vannak, akik már hetekkel ezelőtt bevásároltak az ünnepekre, sokan viszont az utolsó pillanatra hagyják.

Gyakran kerül az asztalra ilyenkor kötözött sonka, de nem mindenkinél.

A piacon is bőséges a választék, retek, uborka, paprika, zöldségfélékből, primőrökből is van minden árusnál, barka, nárcisz, húsvéti dekoráció az ünnepi asztalra, és tojásból is van még minden méretben.

Lászlóné Nagy Mariann kistermelő azt mondja, ilyenkor látványosan megnövekszik a forgalom, és főleg közepes méretű tojást vásárolnak ilyenkor.

Statisztikai adatok szerint, tavaly többet költöttünk mind a szezonális édességekre, mind pedig a húsvéti sonkára. A beszerzés fő helyszínét a hipermarketek jelentik, nem csupán árukínálatuk miatt, hanem a vásárlásra fordítható idő szűkössége miatt is.


Tovább az archívumra