Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Párbeszéd az oktatásról

Párbeszéd az oktatásról

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kérdőívet készített a Societas. A fiatalokat megszólító mozgalomban arra kíváncsiak, hogy az oktatásban résztvevők hogyan értékelik többek között az iskolák állapotát, a tankönyveket, és az intézmények ellátottságát. Az országszerte zajló kitelepülések után az ifjúsági mozgalom értékeli a válaszokat, és ez alapján fogják kidolgozni az oktatási rendszerrel kapcsolatos programjaikat.

2016 a programépítés éve. Az Mszp ifjúsági szervezete, a Societas ebben az évben széles körű információgyűjtésbe kezdett, hogy programjaikat a lakosok tapasztalatainak segítségével alkossák meg. Ennek első állomása az „ifjúsági párbeszéd az oktatásról”, a kitelepülés alkalmával egy kérdőívet töltetnek ki a diákokkal. Pelle Szabolcs, a Societas gyöngyösi elnöke azt mondta: nehezebb összegyűjteni az oktatási rendszer pozitívumait, mint a hiányokat.

– Mindenképp probléma a Klik megléte, azzal kezdhetünk, igazából a kísérleti tankönyvektől kezdődően a felsőoktatási stratégia, hát beszélhetünk hiányáról, hiszen szinte nincsen, ezeken keresztül bármeddig elmehetünk, szinte mindennel van probléma az oktatáson belül – fogalmazott Pelle Szabolcs, a Societas Gyöngyös elnöke.

Orosz Bálint, a Societas megyei alelnöke a Klik megszűnéséről szóló információkra reagálva elmondta: komoly problémái vannak az intézményfenntartónak, ezért üdvözlik a bejelentést, de hogy ez valóban javulást fog e hozni, az a jövő története.

– Elsősorban a volt önkormányzati fenntartású intézmények diákjait keressük fel illetve kérdezzük meg, nagyon fontos lenne, hogy ők nyilatkozzanak, hiszen azt szeretnénk, hogy az önkormányzatokhoz visszakerüljenek az oktatási intézmények megfelelő finanszírozás mellett – mondta.

A kérdőívben a diákoknak többek között a Klik-ket, az iskolák állapotát, és a tankönyveket kell értékelniük, egy gyöngyösi végzős gimnazista szívesen megosztotta tapasztalatait az oktatási rendszerrel kapcsolatban.

– Sok diáknak, kilencedikeseknek, tizedikeseknek több mint negyven órájuk van egy héten, és ezt lehetetlen teljesíteni, hiszen az embernek naponta 7-8 órája van, nem lehet mindegyikre készülni – hangsúlyozta Spengler Patrik.

A Societas továbbra is tervez kitelepüléseket.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 2. rész
09:15
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Moziklip – mozi magazin
10:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:15
Márkus Liza - Most múlik pontosan
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság