Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kullancsinvázió várható

Kullancsinvázió várható

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A kullancsok szempontjából az Észak – magyarországi régió tekinthető az egyik legnagyobb kockázatú területnek hazánkban – hangzott el a Házi Gyermekorvosok Egyesületének mai egri sajtótájékoztatóján. A tavaszi túrázások kezdetén a szakemberek a megelőzésre és a védőoltások beadatására figyelmeztetnek.

Az utóbbi időben fokozódott a kullancsfertőzések száma. Az enyhe, csapadékos tél kedvezett az élősködőknek, ezért a kullancsok okozta betegségek veszélyeire figyelmeztetnek a szakemberek. Azt mondják hogy már most is vannak kullancsok, így a jó idő közeledtével, a túrázóknak érdemes néhány óvintézkedéssel az erdőbe indulniuk.

Köztudottan két nagy betegséget terjesztenek a kullancsok. Az egyik a vírusos agyhártyagyulladás, a másik pedig a Lyme-kór. Még a szezon előtt érdemes beadatni az agyhártyagyulladás elleni védőoltást – mondja Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.

A kisgyermekek védelmére érdemes külön figyelmet fordítani, ezt a szülők nagy része már meg is teszi.

Három oltással már védelmet kaphatunk, ismételni csak 3, majd 5 év után kell, így alakul ki a teljes védettség a betegség ellen.


Tovább az archívumra