Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Telkekkel segítenének

Telkekkel segítenének

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi képviselő-testület beépítetlen telkekkel szeretné segíteni a CSOK-támogatásból családi ház építését tervező helyi családokat – egyebek mellett erről is döntött a grémium csütörtöki ülésén. A testület posztumusz Pro Civitate kitüntetésben részesítette a város legendás polgármesterét, Puky Árpádot.

A gyöngyösi önkormányzat minden lehetőséggel szeretné segíteni a fiatalok helyben maradását, az új lakóingatlanok építését. A Polgármesteri Hivatal szakemberei kimutatást készítettek azokról a beépítetlen területekről, amelyek családi házak vagy többlakásos társasházak építéséhez alkalmasak lehetnek, és ezeket kedvezményesen ajánlja azoknak, akik a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) lehetőségeit kihasználva szeretnének új lakás építésébe fogni. A lehetőséggel építési vállalkozók és helybeli családok egyaránt élhetnek. Az erről szóló előterjesztést a képviselő-testület csütörtöki ülésén elfogadta, így megkezdődhet a telkek értékesítése. Családi házak építésére az Észak-Kálváriaparton is vannak alkalmas telkek, a testület döntése értelmében megkezdődik ezek belterületbe vonása, és két ipari bővítés miatt is módosították a településrendezési tervet.

Az idei városnapon posztumusz Pro Civitate elismerésben részesíti az önkormányzat a város legendás polgármesterét, Dr. Puky Árpádot, aki egyebek mellett az 1917-es nagy tűzvész utáni helyreállítás során szerzett maradandó érdemeket, de a nevéhez köthető a mátrai turizmus elindítása is. A díszpolgári címmel is együtt járó elismerést Puky Árpád mellett Dr. Faragó Tibor háziorvos, sportorvos és az idén tízéves Gyöngyös Város Barátainak Köre veheti át.

A testület médiatámogatásokról is döntött: a közösségi Maxi Rádiót kétmillió, a Diórádiót másfél millió, míg a Heves Megyei Hírlapot ötszázezer forinttal támogatja az önkormányzat. Az összesen négymillió forint kevesebb, mint a fele a tavaly hasonló célra fordított összegnek.

A képviselők elfogadták a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ javaslatát a szociális és gyermekjóléti szolgáltatások díjának módosítására. Az ellátások többsége idén minimális mértékben, az 1,6 %-os várható infláció mértékével drágul.

A testület elfogadta a sportegyesületek terembér-támogatásáról szóló előterjesztéseket. A juttatásban utánpótlás egyesületek, illetve TAO-támogatásban részesülő egyesületek részesülnek, erre a célra összesen mintegy 23 millió fordít az önkormányzat.


Tovább az archívumra