Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Biciklis pihenők

Biciklis pihenők

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kerékpáros pihenőket alakítottak ki a Mátrában pályázati forrásból, amivel a Húsvéti ünnepekre el is készülnek. Az új erdőtörvény értelmében, a kerékpáros turizmus kiszolgálása is feladata az erdőgazdálkodónak. Akik a hétvégén biciklivel indulnak túrázni, azok már 5 kialakított helyen pihenhetnek.

Itt a Görgői útnál lévő erdei pihenőt már a biciklisek a 4 napos ünnep alatt is használhatták. Ez készült el az elsők között a Mátrában.

Mátraszentimrén nincs könnyű dolga a munkásoknak. A fagyos földdel nehezen bír a csákány. Ugyanis ezeket a létesítményeket a földbe süllyesztik, hogy az időjárásnak ellenálló és vandálbiztos legyen. A kerékpáros turizmus kiszolgálása már feladata az erdőgazdálkodónak- mondja az erdészetvezető.

Itt az újonnan épült esőbeálló mindkét oldalán lesz egy-egy erdei létesítmény. Európai uniós forrásból, két ÉMOP-os pályázatnak köszönhetően készülnek el ezek a pihenők. A Húsvéti hétvégére az összeset kihelyezik. A szakember arra is felhívja a kirándulók figyelmét, mivel szeles idő várható a hosszú hétvégén, hogy tüzet szigorúan csak az arra kijelölt tűzrakóhelyen gyújtsanak.


Tovább az archívumra