Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A húsvét szentsége

A húsvét szentsége

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Húsvéti három szent nap misztériuma címmel tartott előadást Dombi Ferenc, recski plébános a Kolping Házban. A Húsvéti lelki előkészületek előadássorozat utolsó állomásán, az atya arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csak Húsvét vasárnapra, vagyis a feltámadás napjára kell koncentrálni ebben az időszakban, hanem a többi momentumra is, hiszen így válik teljessé, hogy megértsük a megváltás drámáját.

Babits Mihály, Eucharistia című versét szavalja Dombi Ferenc plébános a Kolping Házban. Ezzel kezdte előadását, melynek témája a Húsvéti három szent nap misztériuma

– Mikor az ember a Húsvét ünnepére gondol, mindig Húsvét vasárnap jut eszébe, természetesen a feltámadás napja. Azonban ahhoz, hogy átélje az ember ezt az örömet, amit a feltámadás hozott minden keresztény számára, át kell élni a hozzá vezető misztérium útját, ami igazából ott az utolsó vacsora termében kezdődik – mondta a plébános.

A húsvét ünnepnap, és nem a pihenésről, vagy a tojásról szól – vallja Ferenc atya.

– Nézegettem most a napokban, hogy Húsvétra milyen programokat terveznek, ugye valakik kirándulásokat, de szervezett utakat is. A húsvét nem pihenőnap, legalábbis nálunk sosem volt az, hanem az egy ünnep, amely arról szól, hogy ünnepeljük az Isten hozzánk hajló végtelen szeretetét. Nem a nyusziról szól, meg a tojásokról, ez csak egy kedves népi hagyomány – fogalmazott.

Az igazi értelme az, hogy Krisztus velünk van, mert Krisztus él és feltámadt, ha ezt megértjük, akkor megértjük azt is, hogy miért fontos ez a nap – mondta.


Tovább az archívumra