Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Perel a VAGY

Perel a VAGY

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Beperelte az önkormányzatot a Változást Akarunk Gyöngyösön Egyesület. A tagok egy korábbi uniós pályázat részleteire voltak kíváncsiak, az adatokat azonban nem kapták meg az önkormányzattól. Az egyesület úgy véli, hogy ezek a források nem a megfelelő helyre kerültek. Mivel ez közpénz, tudni szerették volna, pontosan mire, mennyit költött a pályázatban az önkormányzat. Dr. Kozma Katalin, a város jegyzője erre úgy reagált: a pályázat nagy terjedelme miatt nem tudták kiadni a kérelmezőnek az adatokat. A tárgyalást a mai napra jelölte ki a bíróság, amelyen a VAGY Egyesület nem jelent meg.

Perel a Változást Akarunk Gyöngyösön Egyesület. A tagok egy uniós esélyteremtési pályázat pénzügyi elszámolását szerették volna kikérni, mint közérdekű adatot, ám az önkormányzat a határidőn belül ennek nem tett eleget. Nagy Róbert, az egyesület elnöke magánszemélyként érdeklődött, hogy ebben a többmilliós pályázatban mi alapján választotta ki az önkormányzat a közbeszerzés nyertesét, és pontosan mire, mekkora összegű közpénzt költöttek. Nagy Róbert akkor kérdéseire nem kapott választ, ezért szerették volna látni a pályázati anyagot.

Az egyesület azonban- elmondása szerint- nem kapott választ az önkormányzattól.

– Hogy ha úgy gondolják, és visszautasítják a mi vádainkat, hogy ők közpénzt pocsékoltak volna el, akkor ezt hozzák nyilvánosságra, tehát, ha minden tiszta és minden legális, és minden törvényszerű, akkor nincs mit titkolni – fogalmazott Nagy Róbert, az egyesület elnöke.

Az egyesület szeretett volna utánajárni, hogy mi az oka annak, hogy egy bárki számára elérhető anyagot nem ad ki az önkormányzat, így újabb lépést tett az ügyben.

– Arra sem méltatták az egyesületet, hogy indokot, vagy látszatindokot mondjanak arra, hogy miért nem adják ki ezeket az adatokat, kénytelen volt az egyesület ezt a közadat kikérési pert megindítani – mondta dr. Lukács Zoltán.

Az önkormányzat arról tájékoztatta televíziónkat, hogy mivel a pályázat nagy terjedelmű, a jogszabályban előírt 15 napon belül ezt nem tudják kiszolgáltatni az igénylőnek, erről egy levelet is küldtek Nagy Róbertnek.

– Tekintettel arra, hogy ez, egy viszonylag nagy terjedelmű pályázat volt, digitalizált anyagokkal nem rendelkezünk, tehát az elsődlegesen digitálisan kikért adatállományt előzetesen az önkormányzatnak digitalizálni kell és ily módon kiadni az adatigénylőnek – sorolta dr. Kozma Katalin.

A tárgyalásra ma sort is kerítettek, a VAGY Egyesület tagjai azonban nem jelentek meg a bíróságon, ezért a tárgyalást elhalasztották.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 2. rész
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
16:02
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:06
Reklám
19:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság