Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csőcsere

Csőcsere

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szennyvízcsatorna-hálózat felújítását kezdték meg Mátrafüreden. Az Üdülősor utcai szakasz egy évekkel ezelőtti beruházás végső üteme, amelyben a régi elhasználódott betoncsöveket cserélik ki. A kivitelező 60 nap alatt végzi el a munkát, a csatornahálózat cseréje 18 millió forintba kerül.

Négy évvel ezelőtt kezdtük meg, és ebben az évben befejezik – mondja Molnár József, a munkaterület átadásán, ahol a szakemberek átbeszélik a kezdődő munkafolyamatokat. A szennyvízcsatorna hálózat felújítása már régi ígéret volt az önkormányzattól, az utcában élők már évek óta panaszkodtak a rosszul működő szennyvízelvezetésre. Az elavult betoncsöveket új műanyag csövekre cserélik – mondja a szakember.

A beruházás 18 millió forintba kerül. Az Üdülősor utcának ezt a szakaszát végéig felbontják majd, minden lakóházhoz bekötik az új csöveket, ez pedig útbontással és munkaterület lezárással jár, mondja a kivitelező.

A terv szerint az utat a kivitelező csak sávosan állítja majd helyre. Az útzár és a forgalomelterelés miatt Faragó Tamás a részönkormányzat vezetője türelmet kér a lakosoktól és tervezi, hogy a jövőben az utat teljes egészében sikerül felújíttatni.

A munkálatok napokon belül elkezdődnek, a szakemberek várhatóan júniusra végeznek a teljes felújítással.


Tovább az archívumra