Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tiltakoztak

Tiltakoztak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Két megyei iskola tanári kara csatlakozott a még március 15-én meghirdetett Tanítanék Mozgalomhoz. Gyöngyösön a Berze Nagy János Gimnázium pedagógusai töltötték az első tanórát az iskola előtt, a diákok pedig egy rendhagyó tanórán vehettek részt a sportcsarnokban. A tanári tiltakozások egyik vezéralakja, Pukli István korábban azt mondta: ha a miniszterelnök és a köztársasági elnök március 23-ig nem kérnek bocsánatot a pedagógusoktól, és nem kezdődnek el az érdemi egyeztetések, országos munkabeszüntetésekre lehet számítani.

Berze Nagy János Gimnázium, szerda, reggel nyolc óra. A szokásos látványtól eltérően, a pedagógusok most nem az intézmény falain belül, hanem a kerítésen kívül tartózkodtak. A városban egyedüliként csatlakozott a tanári kar a „Tanítanék Mozgalom” felhívásához, melyet még március 15-én hirdettek ki arra az esetre, ha Orbán Viktor és Áder János nem kér bocsánatot a pedagógusoktól, és nem kezdődnek meg az érdemi tárgyalások. Mivel ez nem történt meg, országosan több mint 150 intézmény csatlakozott a március 30-ára meghirdetett, egy órás munkabeszüntetéshez. A gyöngyösi gimnazisták legtöbbje, akiknek tanáraik részt vettek a demonstrációban, az első órát a sportcsarnokban töltötték, ahol iskolatörténeti előadást tartott az igazgató.

– Egy ilyen iskolatörténeti áttekintéssel rukkolnék ki, mert bármennyire furcsa, ezt így a diákoknak nem sikerült egyszerre elmondani, most az összes diákunk, aki ebben a pillanatban itt volt a környékemen, az meghallgatta, hogy az iskolánk milyen dicső múlttal rendelkezik – mondta Czinder Péter igazgató.

Az iskolában korábban a diákok kockás inget húztak tanáraikért, ők azt mondták: valóban szükség van az oktatási rendszer változtatására. A mostani polgári engedetlenségi akcióban részt vevőket semmilyen retorzió nem fogja érni- ezt már a köznevelésért felelős helyettes államtitkár mondta.

Czinder Péter a gyöngyösi intézmény igazgatója hangsúlyozta: a diákok érdekében lehetőséget adnak a tanároknak, hogy a számukra megfelelő módon mutathassák ki véleményüket.

– Abban a tantestületünk tökéletesen egységes, hogy mindenki szeretne olyan oktatási körülményeket teremteni a diákjaink számára, amelyek közepette a legnagyobb esélyünk van a boldogulásra. Ennek alárendelt az a célrendszer, amelyet a saját munkakörülményeinkkel kapcsolatban fogalmaztunk meg – tette hozzá az igazgató.

Az elmaradt tanórákat a pedagógusok holnap pótolják be. A megmozdulással az a céljuk a pedagógusoknak, hogy a kormányzat haladéktalanul üljön tárgyalóasztalhoz az érintettekkel, mindkét fél számára elfogadható feltételek mellett.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
09:13
Vidróczki gála 2019 - Szűcsi Gömbőc - Magyarbődi táncok
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:09
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Azerbajdzsán
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 2. rész
18:13
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Kalocsai mars és friss részlet
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fogadóóra 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:05
Fogadóóra 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság