Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tiltakoztak

Tiltakoztak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Két megyei iskola tanári kara csatlakozott a még március 15-én meghirdetett Tanítanék Mozgalomhoz. Gyöngyösön a Berze Nagy János Gimnázium pedagógusai töltötték az első tanórát az iskola előtt, a diákok pedig egy rendhagyó tanórán vehettek részt a sportcsarnokban. A tanári tiltakozások egyik vezéralakja, Pukli István korábban azt mondta: ha a miniszterelnök és a köztársasági elnök március 23-ig nem kérnek bocsánatot a pedagógusoktól, és nem kezdődnek el az érdemi egyeztetések, országos munkabeszüntetésekre lehet számítani.

Berze Nagy János Gimnázium, szerda, reggel nyolc óra. A szokásos látványtól eltérően, a pedagógusok most nem az intézmény falain belül, hanem a kerítésen kívül tartózkodtak. A városban egyedüliként csatlakozott a tanári kar a „Tanítanék Mozgalom” felhívásához, melyet még március 15-én hirdettek ki arra az esetre, ha Orbán Viktor és Áder János nem kér bocsánatot a pedagógusoktól, és nem kezdődnek meg az érdemi tárgyalások. Mivel ez nem történt meg, országosan több mint 150 intézmény csatlakozott a március 30-ára meghirdetett, egy órás munkabeszüntetéshez. A gyöngyösi gimnazisták legtöbbje, akiknek tanáraik részt vettek a demonstrációban, az első órát a sportcsarnokban töltötték, ahol iskolatörténeti előadást tartott az igazgató.

– Egy ilyen iskolatörténeti áttekintéssel rukkolnék ki, mert bármennyire furcsa, ezt így a diákoknak nem sikerült egyszerre elmondani, most az összes diákunk, aki ebben a pillanatban itt volt a környékemen, az meghallgatta, hogy az iskolánk milyen dicső múlttal rendelkezik – mondta Czinder Péter igazgató.

Az iskolában korábban a diákok kockás inget húztak tanáraikért, ők azt mondták: valóban szükség van az oktatási rendszer változtatására. A mostani polgári engedetlenségi akcióban részt vevőket semmilyen retorzió nem fogja érni- ezt már a köznevelésért felelős helyettes államtitkár mondta.

Czinder Péter a gyöngyösi intézmény igazgatója hangsúlyozta: a diákok érdekében lehetőséget adnak a tanároknak, hogy a számukra megfelelő módon mutathassák ki véleményüket.

– Abban a tantestületünk tökéletesen egységes, hogy mindenki szeretne olyan oktatási körülményeket teremteni a diákjaink számára, amelyek közepette a legnagyobb esélyünk van a boldogulásra. Ennek alárendelt az a célrendszer, amelyet a saját munkakörülményeinkkel kapcsolatban fogalmaztunk meg – tette hozzá az igazgató.

Az elmaradt tanórákat a pedagógusok holnap pótolják be. A megmozdulással az a céljuk a pedagógusoknak, hogy a kormányzat haladéktalanul üljön tárgyalóasztalhoz az érintettekkel, mindkét fél számára elfogadható feltételek mellett.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság