Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Telektámogatás

Telektámogatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kedvezményesen értékesítené az önkormányzat a város tulajdonában lévő építési telkeket, hogy ezzel segítse a fiatalok helyben maradását. A támogatást magánszemélyek és vállalkozások is igénybe vehetik. Jelenleg a támogatási rendszer részleteinek kidolgozása és a kiosztható telkek felmérése zajlik. Ez Fogadóóra című műsorunkban hangzott el.

Kedvezményesen kínálná az építkezésre alkalmas telkeket az önkormányzat, erről legutóbbi testületi ülésen döntött a grémium. Az ingatlanokat közművesítés nélkül, vagyis jóval olcsóbban értékesítené a város – mondta el Hiesz György polgármester Fógadóóra című műsorunkban.

– Mi nem megyünk bele közművesítésbe, hanem a fiatalra bízzuk, de a közmű mindenhol ott van az utcában, tehát nem kilométerekről kell majd a közművet odavezetni. Az utca másik végéről, arról az oldalról, ahol a telek áll. Tehát olcsóbban meg tudja, ennek megfelelően sokkal olcsóbban adjuk a telket – sorolta.

A városban jelenleg körülbelül harminc családi ház építésére alkalmas telek van, ennél viszont jóval nagyobb az a terület, ahová több lakásos társasházakat lehetne építeni. A kedvezménnyel a fiatalok helyben maradását segítenék, de ez akár a gyöngyösi ingatlanpiacot is megmozgatná – tette hozzá Dr. Tatár László.

– Mindenképp meg fogja egy kicsit újítani, lendíteni a lakáspiaci helyzetet és erre Gyöngyösnek nagyon nagy szüksége van. Természetesen ez a lakástámogatási rendszer épp úgy érvényes egyéni családi házakra, mint akár sorházi beépítésre, átriumos beépítésre, s akár társasházi lakásépítésre is – vélekedett.

A társasházak építésében lát nagyobb perspektívát Kévés Tamás, mert azzal jóval többen juthatnának új lakáshoz. Erre leginkább a domb és az egyik hipermarket közötti terület lenne a legalkalmasabb, ott nagyobb területtel rendelkezik az önkormányzat is.

– Amit egyébként én legjobbnak látok, a Dél- Kálvária partnak a folytatása, hiszen azért itt jó nagy lakóközösség építhető. Tehát nem egyedi telkek, nem egy 500 négyzetméteres telek, amellyel mondjuk egy családnak tudunk lehetőséget biztosítani – mondta.

Jelenleg a rendszer részleteinek kidolgozása zajlik és vizsgálja az önkormányzat azt is, hogy milyen ingatlanokat tud felajánlani az értékesítésre.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Oroszlánkölyök - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság