Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Még több online kassza

Még több online kassza

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újabb foglalkozásoknál lesz kötelező az online pénztárgép használata szeptember 30-tól. Egyebek mellett a ruházati tisztítók, edzőtermek, szórakozóhelyek, plasztikai sebészek, gépjármű-javítási, karbantartó cégek kizárólag a Nemzeti Adó-és Vámhivatal rendszeréhez online kapcsolódó pénztárgéppel tehetnek eleget nyugtaadási kötelezettségüknek. A tervek szerint a pénztárgépek köre 2017. január elsejétől a taxis személyszállítást és pénzváltási tevékenységet végzőkkel is bővül.

– A kormány adópolitikájának egy sarokköve az, hogy meg kívánjuk szedni az adókat, ezeknek az adóknak a mértékét pedig csökkenteni kívánjuk. Tehát ahogy az elmúlt hónapokban is történt, akár a vállalkozások, akár a magánszemélyeket terhelő adóknak a mértékét csökkenteni tudtuk, és nyilvánvaló, hogy egy ilyen hozzáállással szigorúan lépünk fel azokkal szemben, akik az adóelkerülésnek a területére tévednek – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy korábbi sajtótájékoztatóján, aki hozzátette: a feketegazdaság visszaszorításában jelentős szerepet játszik az online pénztárgépek használatának bevezetése, éppen ezért 2016. szeptember 30-ától és 2017. január 1-jétől további ágazatokra terjesztik ki ezt a kötelezettséget. Így egyebek mellett a diszkókban, az utazási szolgáltatást nyújtó irodákban vagy a ruházati tisztítókban is kötelező lesz a használata.

Ebben a gyöngyösi szórakozó központban, már most felkészültek a változásra- mondja Major András, ügyvezető- igazgató.

– Jelenleg 5 darab pénztárgéppel dolgozunk itt Gyöngyösön, 5 darab pénztárgéppel dolgozunk Jászberényben, ugye ez 5-5 bárpultot jelent, viszont a jövőben be kell ruháznunk plusz két darabba, ugyanis egy kell a Jászberényi klub beléptetéshez, és egy a Blue Box beléptetéséhez, és itt még kiemelném azt, hogy nem elég az, hogy meg kell venni 200 ezer forintért körülbelül darabját a pénztárgépeknek, hanem havi díja is van – sorolta.

Ehhez jön még az év végi felülvizsgálati díj, amely 17 ezer forint+áfa.

Hasonló a helyzet ebben az edzőteremben is, amelyet nemrégiben nyitottak meg, és szeptembertől nekik is be kell szerezniük az online kasszát.

– Természetesen hallottunk róla, igazából nem olyan régen nyitott ez a terem, ugye tavaly októberben, és mi számítottunk rá ez előtt is, hogy lassan erre szükség lesz, hogy be fogják vezetni az edzőtermeknél is, úgyhogy mi úgy készültünk és fel is vagyunk rá készülve, tőlünk végül is bármikor beindulhat ez a rendszer – mondta Mátyás-Kőrösi Fruzsina, a CrossFit Gemmeopolis munkatársa.

Jelenleg mintegy 217 ezer online pénztárgép üzemel hazánkban, a rendeletmódosítással pedig újabb 30 ezer online kassza kerül kihelyezésre, ezzel pedig a gazdaság további fehéredését szeretnék elérni, és közel 30 milliárd Ft többletbevételre számítanak.

A tervek szerint, jövő év, január elsejétől a taxis személyszállítást és a pénzváltási tevékenységet végzőkkel bővül a rendszer.


Tovább az archívumra