Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felújították

Felújították

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Befejeződött a Róbert Károly út szerviz útjának felújítása. A 32 millió forintos beruházásból díszkő burkolatos járdákat építettek és az úttest új aszfaltburkolatot kapott. A Határ úti csapadékvíz elvezető csatornát is kicserélték. Ez a beruházás 18 millió forintba került. Mindkét projekt műszaki átadás a napokban fejeződött be.

Elkészült az új járda a Róbert Károly út szervizútjánál. Mintegy 240 méteren kapott a régi aszfaltburkolat helyett új díszkő burkolatot a járda, ami szélesebb is lett. Az úttestet is leaszfaltozták és a csapadékvíz elvezető csatornát is kiépítették.

– A meglévő aszfaltos út teljes mértékben felújításra került. A telefonaknákat nehéz fedlappal cserélték ki. A közmű aknák fel lettek emelve, illetve a szegély is i lett cserélve. A lakosság kérésére, mint ahogy látható is a 3-as főút felől még két sor gyeprács is le lett rakva, hogy a gépkocsivezetők ne a sárba szálljanak ki – mondta Molnár József beruházási főelőadó.

A felújítás miatt három platánfát is ki kellett vágni, amit pótolnak majd, illetve a hulladéktárolóknak betonszigetet is kialakítottak, de pont a szemétszállítás miatt, forgalmi rendváltozást is bevezettek – mondja a szakember.

– A szemétszállítás ideje alatt hétfőn és pénteken illetve a zöldhulladék szállítás ideje alatt kéthetente csütörtökön akkor a parkolás meg van itt tiltva – hangsúlyozta.

A Határ úti csapadékvíz régi, szűk keresztmetszetű betoncsöveit cserélték ki. A műszaki beruházásnál itt is mindent rendben találtak, sőt itt a kivitelező a határidő előtt adta át a munkaterületet. Ez a beruházás 18 millió forintba került.

Az önkormányzati beruházással a szomszédos utcák csapadékvíz elvezetésének több éves problémáját oldották meg, ahogy a szerviz út felújításával az ott élők parkolási problémáját orvosolták.


Tovább az archívumra