Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felterjesztés Telekessy-díjra

Felterjesztés Telekessy-díjra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szabó Zsolt, fejlesztés-és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkárt terjesztette fel Telekessy István Területfejlesztési Díjra Orosz Bálint János – derült ki a mai sajtótájékoztatón. A Heves megyei közgyűlés képviselője úgy véli, Szabó Zsolt sokat tett a térségért, továbbá a nevelés és oktatási intézményeket is folyamatosan fejleszti. Április 29-én a megyei közgyűlés soron következő ülésén tárgyalják majd meg, hogy ki érdemes a díjra.

– Õ egy nagyon jó példa a jobb oldalról arra, hogy hogyan kell lobbierőt kifejteni, és hogy hogyan kell dolgozni a térségért – mondta Orosz Bálint János, a Heves megyei közgyűlés képviselője mai sajtótájékoztatóján, aki szerint Szabó Zsolt államtitkár érdemes a Telekessy István Területfejlesztési Díjra.

– A Heves 2-es választókerületnek a két országgyűlési képviselője példát vehetne az ő munkásságáról, hiszen 2010 óta bent ülnek a Parlamentben, ugyanúgy, ahogy Szabó Zsolt is, és össze lehet hasonlítani a két választókerületet, hogy ott mi történt, milyen beruházások történtek, és itt milyen beruházások történtek – vélekedett a szocialista politikus.

Orosz Bálint János szerint az Apollo Tyres Gumigyár Gyöngyöshalászra települése is az államtitkár nevéhez fűzhető, továbbá úgy véli, hogy a térségében az oktatásra is kiemelt figyelmet fordít.

– Ez Szabó Zsoltnak köszönhető, Szabó Zsolt munkásságának, valamint az is, hogy a jövőt építi, hiszen a nevelési, és az oktatási intézményeket a településeken egyfolytában újítja a választókerületében. Felújítja, a jövőre gondol, ez tulajdonképpen helyben tartó erő, helyben tartja a fiatalokat, a munkalehetőség adott, hiszen munkalehetőséget teremt, az Apollo gumigyár is egy nagyon jó példa erre – sorolta.

Évente legfeljebb négy területfejlesztési díjat és egy életmű díjat ítél oda a Heves megyei közgyűlés, hogy kik érdemesek erre az elismerésre, az április 29-i testületi ülésén derül majd ki.


Tovább az archívumra