Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Akció és pályáztatás

Akció és pályáztatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Hallasd a hangod, hangozzon el a te véleményed az Országgyűlésben” címmel új akciót hirdet országosan a Jobbik Ifjúsági Tagozata. A párt összegyűjti és kielemzi a diákok véleményét az oktatással kapcsolatban, majd az országgyűlési képviselők a parlamentben adnak hangot ezeknek – hangzott el a párt legutóbbi sajtótájékoztatóján, ahol szóba került az is, hogy a megyei közgyűlés ülésén új igazgatót javasoltak a megyei Térségfejlesztési Kft. élére, az új személyről azonban a nevén kívül semmit nem tudtak a képviselők. Ezért a Jobbik javaslatában megfogalmazta: kizárólag pályázat útján lehessen állást meghirdetni.

Akár az Országgyűlésben is hallhatnak a képviselők arról, mit mondanak a gyöngyösi diákok az oktatási rendszerrel kapcsolatban. Új akciót hirdetett országosan a Jobbik Ifjúsági Tagozata. A „Hallasd a hangod, hangozzon el a te véleményed az Országgyűlésben” program keretében először megszólaltatják a diákokat, majd kielemzik a véleményeket.

– Ezeket a válaszokat, véleményeket összesíteni fogjuk, közösen kiértékeljük, és átadjuk országgyűlési képviselőinknek, akik vállalták azt, hogy felszólalásukban el fogják juttatni a kormányhoz, és egészen addig napirenden tartják ezeket a témákat, amíg érdemleges választ és érdemi választ nem fognak kapni – részletezte Bús Árpád Zsolt.

Az Ifjúsági Tagozat nem kevesebb, mint 50 ezer szórólapot nyomtatott, ezeket kitelepülések alkalmával a standoknál lehet kitölteni, valamint a Jobbik IT honlapján is várják a hozzászólásokat.

A sajtótájékoztatón a megyei közgyűlés legutóbbi ülésével kapcsolatban is felszólalt Szűcsné Major Ildikó képviselő. Azt mondta: a megyei térségfejlesztési kft. eddigi ügyvezetőjének helyére egy olyan személyt hívtak, akiről semmilyen információt nem adtak ki. Ezért többek között a Jobbik sem támogatta a javaslatot, így Zelei Dániel maradt az ügyvezető.

– Kérdeztük azt is a megyei vezetéstől, hogy milyen mechanizmus alapján választották ki a személyt, erre sem kaptunk választ igazándiból és ehhez kapcsolódóan a Jobbik frakción belül Faragó Tamás képviselőtársunk élt azzal a javaslattal, hogy a fontos személyi kérdésekben pályázati kiírás történjen – mondta.

A párt szerint, ha a későbbiekben megpályáztatják az ügyvezetői állásokat, rálátásuk lesz a képviselőknek a pályázó képzettségével és szakmai tapasztalatával kapcsolatban, így megfelelő személyi döntéseket lehet majd hozni.


Tovább az archívumra