Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyugdíjasok Ki mit tud vetélkedője

Nyugdíjasok Ki mit tud vetélkedője

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

25. alkalommal rendezték meg a Nyugdíjas Ki-Mit-Tud?-ot Gyöngyösön, a Mátra Művelődési Központban, ahol két részre bontva, 24-24 produkció várta a nagyérdeműt. A fellépők főként Gyöngyös környéki településekről érkeztek, akik palóc, vagy népi táncokkal, operett dalokkal és színpadi darabokkal készültek erre a napra.

– Sokszor mondják azt, talán kicsit elcsépelt is, de ettől még igaz, hogy 60-on túl is, 70-en, 80-on túl is van élet. És ezt pont önök bizonyítják, akik lakóhelyükön különböző klubokban, egyesületekben sportolnak, művelődnek, táncolnak, énekelnek, és ez fantasztikus jó dolog – Hiesz György polgármester ezekkel a szavakkal nyitotta meg a Nyugdíjas Ki-Mit-Tud?-ot, mely idén már a 25. alkalom a Mátra Művelődési Központban.

Az Abasári Árvalányhaj Hagyományőrző Tánccsoport produkciója volt az első a délelőtti blokkban, ahol egyébként rajtuk kívül még 23 másik fellépés is várta a nagyérdeműt.

– Hat éve veszünk részt rendszeresen, tehát akkor kezdtünk el táncolni, előtte egyébként énekeltünk, akkor is voltunk már, de mint tánccsoport 6 éve veszünk rajta részt, és nagyon sokat jelent. Először is egy megmérettetés, azért a mi korosztályunknak ez egy nagyon nagy szó – mondta Szarvas Gyuláné, az Abasári Árvalányhaj Hagyományőrző Tánccsoport vezetője.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen rengeteg színvonalas előadás volt. Jakkel Mihály idestova 23 éve erősíti már a bíráló bizottságot.

– Mikor egy évvel később összejövünk, akkor mindig bizonyítják azok a személyek, hogy igenis versenyképesek vagyunk, itt vagyunk még 60 évesen, 70 évesen, 80 évesen is sokszor és olyan szép verseket, énekeket, előadásokat, táncokat tudunk észrevételezni, amelyek igazán lelket gyönyörködtetőek – fogalmazott.

A fellépők Egerből, Mátrafüredről, Atkárról, sőt még Bélapátfalváról is érkeztek, közülük néhányan már a májusi, Kelet-Magyarországi Senior Táncfesztiválra készülnek – derült ki az eseményen.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Ngorongoro kráter utolsó orrszarvúi - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Lisszabon
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Jázmin néptáncegyüttes gála
16:00
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság