Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Figyelmeztetés

Figyelmeztetés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kétórás pedagógussztrájk, fekete ruhás szimpátiatüntetés, demonstrációt hirdetett mára a Pedagógus Sztrájkbizottság. Több gyöngyösi oktatási intézmény is csatlakozott a felhíváshoz, volt olyan iskola, ahol kockás ingben tanítottak a tanárok, a gimnáziumban viszont az első két órát nem tartották meg a pedagógusok. Több magánszemély az iskolák és a kórház előtt tüntetett, kifejezve ezzel szolidaritásukat a pedagógusokkal és az egészségügyben dolgozókkal.

Üres folyosók, egyeztető pedagógusok, kipihenten érkező diákok. Sokaknak nem kellett korán kelniük ma, ugyanis a Berze Nagy János Gimnázium is csatlakozott az országos „figyelmeztető” sztrájkhoz, az első két órában a pedagógusok nem tartottak órát a gyerekeknek.

– A diákoknak felhívtuk a figyelmüket arra, hogy ha igénylik, a felügyeletüket biztosítjuk erre a két órára, volt is két diák, aki a lehetőséggel élt, ő rájuk vigyáztunk, a többiek nem jöttek iskolába, pontosabban most már szivárognak, mert nemsokára kezdődik a tanítás – mondta dr. Czinder Péter, a gyöngyösi gimnázium igazgatója.

A sztrájkolók arra akarják ráébreszteni a döntéshozókat, hogy nagy problémák vannak a közoktatásban, így, ha továbbra sem sikerül néhány pontban megállapodniuk, április 20-án egész napos sztrájkba kezdenek. Az órákat azonban megtartják itt a gimnáziumban, csak más időpontban.

– A tanárok részéről annyi lesz a változás, hogy ők nyolc órán keresztül itt fognak ténykedni valamilyen módon az iskolában. A diákok azonban otthon maradhatnak, mert pénteken lett volna egy ilyen tanítás nélküli munkanap, és hogy órák ne maradjanak el, ezt az óracserét megtettük, hogy szerdán lesz tanítás nélküli munkanap – tette hozzá az igazgató.

Míg a tanárok a harmadik órára készültek, az épület előtt demonstráló emberek vállaltak szolidaritást a pedagógusokkal. Azt mondták, reggel nyolc órakor körülbelül 30-an voltak.

– Én úgy gondolom, hogy Magyarország él, élni fog, de csak akkor, ha van fejlődés, van innováció, és igaz magyar értékekért harcolunk. Én ezért vagyok itt – fogalmazott Tóth István.

Tóth István és társai fekete ruhában érkeztek, hiszen a gimnázium után a Bugát Pál Kórház elé vonultak, ahol az egészségügyben dolgozókért demonstráltak. Közben Palkovics László oktatási államtitkár bejelentette: tovább folytatódnak az egyeztetések, legközelebb hétfőn ül asztalhoz az oktatási államtitkárság a pedagógusok sztrájkbizottságával.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - A játékmackó
09:07
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Törökország
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Pasterzen gleccser - természetfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Szlovákia
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A falánk tyúkocska
18:11
Világörökség - Parádsasvár 
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság